Politológ Lenč sfúkol Eduarda Hegera
01 | 01 | 2023 I Gabriela Fedičová

Adeptov na politologický nezmysel v roku 2022 bolo podľa plitológa a profesora Jozefa Lenča viac a ako píše, "...najmä zo strany "rozumných riešení". Lenč na sociálnej sieti sfúkol Eduarda Hegera, ktorého označuje ako odvolaného hovorcu vlády a nie premiéra.

"Rozumné riešenia," dokázali podľa Lenča vyprodukovať tvrdenia o tom, že po iniciovaní a úspešnom vyslovení nedôvery vláde jej ponúkajú novú 76tku, či presviedčať verejnosť, že odchod nie je odchodom, ak odíde niekto iný. Časom.

Vyhraj voľby, zlož vládu a štyri roky môžeš všetko

"Lenže prišiel koniec roka a s ním politický "triumf" Eduarda Hegera, čo ho podnietilo k tomu, že snažiac sa byť vtipný v relácii Zuzana Kovačič Hanzelovej, predstavil víziu demokracie lukašenkovského typu, ktorá v obsahovo vystihuje vnímanie demokracie vo svete Igora Matoviča (a Veroniky Remišovej - stanovy Za ľudí, ktoré pripravil ešte tím Andreja Kisku sú signifikantným znakom úpadku demokracie v našom straníckom systéme). Vyhraj voľby, zlož vládu a štyri roky môžeš všetko," vysvetľuje Lenč na sociálnej sieti.

"Vy viete, že ... a my sme v tom veľmi jasní. My nie sme zástancovia, resp. my sme proti predčasným voľbám, lebo si nemyslíme, že v demokratickom systéme by proste mali byť ukončené volebné obdobia predčasnými voľbami. Ja osobne si myslím, veľmi zastávam tento názor, že vláda by mala myť štyri roky, aby dokázala naplniť svoje priority," cituje politológ Eduarda Hegera.

"Otázne je, či to štvorročné obdobie počíta odvolaný hovorca vlády, ktorý je v súčasnosti poverený prezidentkou k výkonu funkcie hovorcu vlády a ministra financií od začiatku t.j. od marca 2020, alebo od svojho vymenovania 1. apríla 2021. Má byť vo funkcii do apríla 2025?" Kladie Lenč otázku.

"Alebo mu postačí, že tam bude len do marca 2023? A kto vynahradí Pellegrinimu to, že jeho vláda vládla len dva roky, keď podľa Eduarda Hegera "vláda by mala myť štyri roky, aby dokázala naplniť svoje priority"?" Pýta sa opäť a priestor na zamyslenie ponecháva otvorenou otázkou všetkým.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME