Veď aj pán biskup je len človek...
02 | 01 | 2023 I Eka Balaskova

Polnočnú svätú omšu v jednom z talianskych chrámov Božích mal slúžiť sám biskup Corrado Pizziolo. Ten sa po chutnej štedrej večeri rozhodol, že si "schrupne" a nastavil si budík. Splietol si však noc s predpoludním a tak sa veriaci museli zaobísť bez toho, aby obrad odslúžil on osobne.

Zobudilo ho až klopanie asistenta na dvere spálne, ktoré prišlo neskoro a tak sv. omšu odslúžil iný kňaz. Neskôr sa veriacim biskup ospravedlnil.

Budík mal nastavený, ale...

Pizziolo vysvetlil, že si budík omylom nastavil na 10:50 namiesto 22:50 po tom, čo sa rozhodol po večeri si trochu zdriemnuť. 

„Zobudilo ma asistentovo klopanie na dvere. Ten mal obavy, že sa mi niečo mohlo stať,“ povedal biskup. Na včasný príchod však už bolo neskoro a tak polnočnú sv. omšu celebroval vedúci diecézneho úradu pre liturgiu Mirco Miotto. 

Úmrtia, ktoré nás v roku 2022 zasiahli (FOTO)
Bol to ťažký rok, na tom sa zhodujú všetci, ktorí uplynulých 12 mesiacov hodnotili. Prišla vojna na Ukrajine, pokračuje energetická kríza, ktorá sa začala prejavovať aj rastom cien, a na poslednej ceste životom sme odprevadili niekoľko slávnych a... Čítať ďalej
25 | 12 | 2022 | Eka Balaskova

Má "nárok" na slabosť

Keď sa biskup Pizziolo po omši objavil, ospravedlnil sa veriacim. 

„Nesmieme sa báť vlastných slabostí,“ komentoval biskup svoje ľudské zlyhanie.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!