Testovanie na koronavírus je diskriminačné, tvrdia čínske média
30 | 12 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Čínske štátne médiá v piatok označili nariadenie niektorých štátov povinne testovať ľudí prichádzajúcich z Číny na koronavírus za diskriminačné. Tamojšie úrady zároveň tvrdia, že údaje, ktoré o pandemickej situácii v krajine zverejňujú, sú transparentné.

Čína na začiatku decembra po troch rokoch zmiernila svoje prísne pravidlá na zabránenie šírenia koronavírusu. Počet nových prípadov nákazy tak začal v tejto ázijskej krajine rýchlo narastať. Viaceré štáty vrátane Spojených štátov, Talianska, Japonska, Indie, Južnej Kórey či Taiwanu preto zaviedli povinné testovanie na covid pre ľudí prichádzajúcich z Číny.

Taliansko apelovalo na ostatné krajiny eurobloku, aby tiež zaviedli povinné testovanie, no Európske stredisko pre prevenciu a kontrolu chorôb (ECDC) vo štvrtok vyhlásilo, že povinné testovanie cestujúcich z Číny na koronavírus je "neopodstatnené", pripomína Reuters.
"Skutočným zámerom (týchto krajín) je sabotovať trojročnú snahu Číny o boj proti covidu a útočiť na čínsky systém," uviedli štátne médiá, ktoré opatrenia spomenutých štátov označili za "nepodložené a diskriminačné".

Známa biologička: Protiprávne obmedzovanie a ŠIKANOVANIE nesmie byť zabudnuté! (VIDEO)
Chcela by som, aby to nebolo zabudnuté tým ľuďom, že toto svojim vlastným spoluobčanom urobili, že sa angažovali, pomáhali tejto hroznej propagande, že toľko ľudí na to škaredo doplatilo. Zdravím, životom, stratou biznisu, takže toto nesmie skončiť... Čítať ďalej
05 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Šéf Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus vyzval Peking, aby o tamojšej pandemickej situácii poskytoval viac informácií. Čínski predstavitelia však tvrdia, že tieto informácie poskytujú "otvorene a transparentne".

Agentúra AFP uvádza, že podľa čínskeho ústavu pre kontrolu a prevenciu chorôb v piatok zaznamenali v krajine 5500 nových prípadov nákazy koronavírusom a jedno úmrtie. Podľa odborníkov však tieto čísla nie sú reálne. Odhadujú preto, že v Číne by mohlo na covid zomierať až 9000 ľudí denne.

Čínska Národná zdravotnícka komisia (NHC) zároveň minulý týždeň oznámila, že už viac nebude zverejňovať denné počty úmrtí na ochorenie COVID-19. (tasr)

Jurij Selivanov: Ak je človek idiot, tak je to na dlho
Moderná západná elita je takmer celá zložená z nedostatočne vzdelaných a mentálne nekompetentných figúriek, ktoré by boli jednoducho smiešne, keby neboli také nebezpečné, píše autor Jurij Selivanov. Názor Jurija Selivanova preberá redakcia HD v... Čítať ďalej
25 | 12 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!