Smer smúti za kolegom Čížom: NAJDOJEMNEJŠÍ odkaz mu nechala MONIKA BEŇOVÁ
30 | 12 | 2022 I Ivan Mihale

Vo štvrtok vo veku 68 rokov zomrel  slovenský europoslanec a dlhoročný politik Miroslav Číž . Na bývalého dlhoročného poslanca a podpredsedu Národnej rady Slovenskej republiky spomínajú aj jeho kolegovia. Bol to čestnéhý muž, ktorý bude chýbať v slovenskej i európskej politike. Pozrite na dojemný odkaz Moniky Beňovej.

O úmrtí jedného zo svojich členov informoval prostredníctvom sociálnej siete Smer-SD. „Dnes nás v ranných hodinách navždy opustil náš skvelý kamarát, kolega a na verejnosti rešpektovaný odborník a politik Miroslav Číž. Bol pri vzniku strany SMER-SD a nikdy ju neopustil. V posledných rokoch pôsobil ako europoslanec. Aj v Európskom parlamente vždy hlasoval a presadzoval záujmy Slovenska. Celej rodine a pozostalým vyjadrujeme úprimnú sústrasť," zneli prvé vyjadrenia, ku ktorým sa pridal aj samotný predseda strany.

Robert Fico

„Jeho intelekt, vedomosti, kultúra jazyka, to všetko nám dnes v tomto vlčom slovenskom svete bude mimoriadne chýbať,” spomína na zosnulého kolegu Robert Fico. „Milý Miro, vždy keď sa s niekým lúčim, želám mu pokojný odpočinok alebo šťastnú cestu za svetlom, lebo nikto nevie, čo je na konci života, či je to bodka alebo čiarka,” doplnil.

Monika Beňová spomína

Europoslankyňa a spoluzakladateľka Smeru Monika Beňová (54) si na Číža spomína ako na výborného kolegu so silným zmyslom pre spravodlivosť. "Bol to čestný a spravodlivý človek, možno občas trochu “ufrfľaný”ale nikdy nie zlomyseľne. Jeho nadšenie pre politiku a sociálnu spravodlivosť boli obdivuhodné. Bol sčítaný a rád a vášnivo debatoval na rozne témy. Svoje citlivé srdce schovával za prísny výraz, ale tí, ktorí sme ho poznali roky aj osobne vieme, že bol dobrák," spomína Beňová na sociálnej sieti.

Pre Plusku doplnila „Verejnosť či novinári, ktorí Mira nepoznali osobne, ho mohli vnímať, ako často namosúreného politika, no v skutočnosti bol veľmi citlivým človekom s veľkým zmyslom pre spravodlivosť. Vedel sa rýchlo nahnevať, ak sa udialo niečo, čo považoval za nespravodlivé a veci chcel okamžite dávať do poriadku. Veľmi som si ho preto vážila."

Hoci Miroslava Číža trápili dlhodobé zdravotné problémy, v poslednom období sa podľa kolegov jeho stav zlepšoval a politik sa po novom roku chystal do práce. „Bolo to veľmi rýchle, už sa chystal do práce, bol v lepšej kondícii, mal po liečení a tešili sme sa, že v januári pôjdeme na spoločný obed," pokračuje Beňová. „Boli sme dlhoroční priatelia a spoločná práca v Európskom parlamente nás zblížila ešte viac. Vždy je to veľká strata, keď odíde človek, ktorý je vám blízky," uzavrela.

Stroho sa vyjadrila aj Čaputová, vlastne iba hovorca

Prezidentka SR Zuzana Čaputová po správe o úmrtí europoslanca a politika Miroslava Číža vyjadrila sústrasť pozostalým. TASR o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

"Prezidentka Zuzana Čaputová v súvislosti so správou o úmrtí dlhoročného poslanca Národnej rady SR a Európskeho parlamentu Miroslava Číža vyjadruje úprimnú sústrasť jeho rodine, blízkym a spolupracovníkom," uviedol hovorca.

Smútok v strane Smer-SD. Zomrel slovenský europoslanec a dlhoročný politik
Zomrel slovenský europoslanec a dlhoročný politik Miroslav Číž. Informovala o tom strana Smer-SD na sociálnej sieti. "Dnes (štvrtok) nás v ranných hodinách navždy opustil náš skvelý kamarát, kolega a na verejnosti rešpektovaný odborník a politik... Čítať ďalej
29 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!