Peniaze nesmrdia, hlavne cudzie...
31 | 12 | 2022 I Milan Laca

Zelenského tajná výzva Spojeným štátom, s cieľom získať skonfiškovaný ruský majetok.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj tajne telefonoval do Bieleho domu pred svojou návštevou Spojených štátov, aby získal zhabané financie ruských podnikateľov. Informuje o tom Business Insider, s odvolaním sa na anonymné zdroje.

Loboval

Zelenskij sa pokúsil presvedčiť lídra republikánov v Senáte Mitcha McConnella, že výnosy zo skonfiškovaného obchodného majetku, vrátane jácht a sídiel, by sa mali použiť na pomoc pri obnove Ukrajiny.

Stoltenberg vyzýva spojencov pokračovať v dodávkach zbraní Ukrajine
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg vyzval členské krajiny Severoatlantickej aliancie, aby pokračovali v dodávkach zbraní Ukrajine. Uviedol to v rozhovore pre tlačovú agentúru DPA. "Môže to znieť paradoxne, no vojenská podpora Ukrajiny je... Čítať ďalej
30 | 12 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

USA schválili

Takéto ustanovenie bolo prijaté ako pozmeňujúci a doplňujúci návrh k dvojstrannému návrhu zákona o výdavkoch vo výške 1,7 bilióna dolárov. 22. decembra americký Senát odhlasoval iniciatívu na zhabanie zmrazeného majetku podnikateľov z Ruska, v prospech Ukrajiny. Píše o tom agentúra Reuters. Tento pozmeňujúci a doplňujúci návrh umožňuje skonfiškovať majetok ruských podnikateľov a previesť ho do Kyjeva ako humanitárnu a vojenskú pomoc.

Moskva je proti

Rusko podnikne odvetné opatrenia, ak sa krajiny Európskej únie rozhodnú skonfiškovať zmrazené ruské aktíva. „Ak dôjde k skutočnému zhabaniu majetku Rusov alebo našich štátnych rezerv, potom Rusko prijme primerané opatrenia,“ povedala hovorkyňa  Ministerstva zahraničnýh vecí Maria Zacharovová.

Štedrý Biden

Americký prezident Joe Biden podpísal  30. decembra rozpočet krajiny, ktorý zahŕňal alokáciu „kritickej pomoci Ukrajine“ vo výške 45 miliárd dolárov. Jeho dekrét tiež umožní federálnej vláde minúť 1,7 bilióna dolárov do konca septembra budúceho roka. 

TVRDÉ VYHLÁSENIE Viktora Orbána! Ukrajina sa do neho okamžite pustila!
Premiér Maďarska, Viktor Orbán vo veľkom rozhovore pre maďarský portál Magyar Nemzet varoval! Vojna sa podľa neho môže pretiahnuť na desaťročia a Ukrajina môže bojovať len tak dlho, kým ju Spojené štáty podporujú zbraňami a peniazmi. "Ak si... Čítať ďalej
28 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!