Odborník na ústavné právo Ján Drgonec: Čaká nás fraška, ako sa hovorí, pán Boh nám pomáhaj...
31 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová

Emeritný sudca, advokát a odborník na ústavné právo Ján Drgonec v súvislosti s odvolaním vlády Eduarda Hegera si myslí, že je priskoro na oslavy, ktoré sa týkajú odpisovania Igora Matoviča, Eduarda Hegera a ich druhov. Tvrdí, že sa čoskoro môžu vrátiť a vo veľkom rozhovore pre portál Ereport vysvetlil, prečo si to myslí.

Podľa Drgonca nás miesto rozprávky čaká fraška a nekonečný príbeh na Slovensku bude pokračovať.

To, že parlament vyslovil nedôveru vláde znamená podľa Jána Drgonca iba to, že sa dá do pohybu smerom k východu, ale odchádzať bude dlho.  

Drgonec tvrdí, že parlament zostane v zložení v akom je a má právo dovládnuť až do konca.

Parlament má podľa neho vlastné nedoriešené problémy.

Hviezdy, ako nazýva členov vlády považuje Ján Drgonec za samostredných, okázalo samoľúbych hlupákov nadpozemského rangu, ktorí sa vo vláde vedeli dohodnúť, pretože vždy išlo o balík šiestich miliárd z Európskej únie.

V NR SR sa to podľa Drgonca hmýri nápadmi.

Poukazuje napríklad na Eduarda Hegera, ktorý iba tri dni po vyslovení nedôvery oznámil, že chce zachrániť vlasť a aj keď jeho vláda padla, opäť hľadal pre ňu podporu.

„Nedôvera vláde nič neznamená.  Heger odíde. Za neho príde plnohodnotná náhrada. Najplnohodnotnejšia, aká sa dá. Príde nová vláda. Na čele bude mať Ing. Eduarda Hegera. Hossana!“ Myslí si odborník na ústavné právo.

Naď ŠOKUJE! Pochádzam zo ŠĽACHTICKÉHO rodu a obranu máme v krvi
Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) tvrdí, že pochádza zo šlachtického rodu. S touto informáciou sa pochválil na sociálnej sieti. Dokonca zverejnil fotografiu, na ktorej drží knihu s názvom Genealógia a framenty z histórie rodu Naď z Vaďoviec.... Čítať ďalej
30 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Ozajstnú senzáciu podľa neho ale priniesol Igor Matovič.

Potom, ako parlament vyslovil vláde nedôveru, Matovič oznámil, že je ochotný odstúpiť, keď sa schváli štátny rozpočet.

„Minister v demisii ponúkajúci ďalšiu demisiu je ako nebožtík nárokujúci si nový rodný list z dôvodu, že starý stratil platnosť. Minister v demisii je čosi podobné ako starobný dôchodca, ktorý zostane na bývalom pracovisku ako brigádnik. Len minister v demisii berie plný plat. Vrátane všetkých príplatkov,“ vysvetlil Drgonec.

Odborník na ústavné právo v rozhovore vysvetlil aj to, aký je v časoch politickej krízy obvyklý postup. „V časoch politickej krízy je obvyklý postup taký, že sa ustáli, čo dovoľuje ústava a z možností daných ústavou sa vyberie jedna. O tej sa uzavrie politická dohoda,“ uviedol Drgonec.

Vzápätí zdôraznil, že: „...Slovenská vládna koalícia pokladá za samozrejmé, že jej členovia nehľadia na to, čo je ústave, vymyslia si, čo urobia a ak sa na tom dohodnú, označia to za súladné s Ústavou SR.“

Drgonec si myslí, že padla vláda Slovenskej republiky, nie parlament a zachovala sa vládna koalícia a ešte presnejšie podľa neho je to, že z obdobia medzi 29. februárom 2020 a 15. decembrom 2022 zostala prezidentkou Slovenskej republiky Zuzana Čaputová.

„Nič nenasvedčuje zámer upustiť od zneužívania prostriedkov trestného práva na potláčanie politickej opozície. Nič nenasvedčuje zámer podporovať nezávislosť a nestrannosť uplatňovania súdnej moci. Slovenská republika zostala servilným služobníkom Spojených štátov amerických. Slovenská republika zostala členským štátom Európskej únie,“ myslí si Drgonec.

Expert na ústavné právo je tiež presvedčený, že Matovič bude trvať na poverení zostaviť novú vládu.

„Nuž, ako sa hovorí, pán Boh nám pomáhaj...,“ dodal ešte v závere rozhovoru pre portál Ereport, Ján Drgonec.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!