Najvyšší predstaviteľ kyjevského režimu uvažuje o invázii do Ruska?!
30 | 12 | 2022 I Ivan Mihale

Po útokoch Nord Stream 1 a 2 z 26. septembra sa kyjevský režim a jeho predstavitelia NATO rozhodli, že to nestačí a že trpezlivosť Ruska by mala byť ešte viac skúšaná. 

Ukrajinci podnikli niekoľko útokov proti ruským strategickým leteckým základniam , z ktorých posledný sa stal 26.decembra. Okrem týchto útokov na veľké vzdialenosti, ktoré boli všetky spustené z územia Ukrajiny, sa objavilo niekoľko správ, že v Rusku operujú sabotážne tímy a zameriavajú sa na kritickú infraštruktúru. Aby toho nebolo málo, existujú náznaky, že na týchto sabotážnych operáciách sa podieľajú aj americké spravodajské služby (konkrétne neslávne známa CIA). Podľa všetkého nemenovaný členský štát NATO prevádzkuje v Rusku množstvo agentov, ktorých akcie koordinuje CIA.

Danilov potvrdil, že "incidenty" budú pokračovať

To fakticky potvrdil jeden z najvyšších predstaviteľov kyjevského režimu. V komentári k nedávnym útokom na ruské letecké základne a sabotážnym operáciám na území Ruska tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Oleksiy Danilov uviedol, že takéto „incidenty na ruskú infraštruktúru budú pokračovať aj v budúcnosti“. Ešte horšie je, že Danilov otvorene povedal, že jednotky kyjevského režimu „môžu vstúpiť na územie Ruska a viesť tam vojenské operácie, ak to bude potrebné“. Ďalej uviedol, že „ak bude potrebné byť tam, kde to považujeme za potrebné na ochranu našej krajiny, budeme tam. A nebudeme sa nikoho pýtať. Všetky tie reči o tom, že netreba niekoho otravovať, to je nezmysel.“ Danilov, hoci je neslávne známy svojimi (väčšinou) prázdnymi hrozbami, by však mohol rozprávať viac ako obyčajná vojnová propaganda.

USA využíva NATO

Vyplýva to zo správy investigatívneho novinára Jacka Murphyho hoci v Rusku nepôsobí žiadny personál USA, riadia agentov v rámci jeho hraníc. USA využívajú spravodajské informácie člena NATO, aby zabezpečili hodnoverné popieranie v prípade ich zajatia alebo neutralizácie FSB alebo inými ruskými spravodajskými službami. Jeden bývalý predstaviteľ amerických špeciálnych operácií údajne povedal Murphymu, že schopnosť poprieť americkú účasť bola hlavným faktorom, ktorý prezident Biden povolil tajné operácie. Murphy, sám bývalý agent amerických špeciálnych síl s bojovými skúsenosťami, uviedol, že zámerne vynechal informácie, na základe ktorých spravodajské služby členských štátov NATO vykonávajú sabotážne útoky, pretože by to pravdepodobne skompromitovalo a ohrozilo agentov na zemi, okrem zníženia resp. úplne anulovať ich operačné schopnosti.

Murphyho zistenia naznačujú, že čierne operácie boli plánované roky vopred, pričom dvaja bývalí vojenskí predstavitelia USA uviedli, že agenti nezverejneného člena NATO ukryli v Rusku pred viac ako desiatimi rokmi sklad zbraní, výbušnín a iného vybavenia. Tvrdia tiež, že niektoré z uložených zariadení boli nedávno prístupné a použité. Jeden z bývalých predstaviteľov uviedol, že CIA sa nezapojila do tajných operácií v Rusku pred rokom 2014. Údajne prvé spiace bunky prenikli do krajiny v roku 2016 pod vedením CIA a v nasledujúcich rokoch do krajiny vstúpili ďalšie. Člen NATO tiež poskytol príbehy a relevantnú dokumentáciu, aby vysvetlil svoju prítomnosť v Rusku. Tieto spiace bunky boli aktivované okolo 24. februára prostredníctvom tajnej komunikácie a potom dostali rozkazy, aké ciele majú zasiahnuť.

Údajne šlo o rozšírenie paniky medzi ruským ľudom

V čase písania tohto článku stále nie je jasné, koľko incidentov bolo výsledkom akcií spiacich buniek. Avšak samotný fakt, že došlo k sérii nevysvetliteľných a dobre koordinovaných výbuchov vo vojenských objektoch, elektrárňach, železniciach a inej kritickej infraštruktúre, možno len ťažko považovať za náhodný. Murphyho správa tiež naznačuje, že za požiar vo výskumnom ústave ruských leteckých obranných síl, ktorý si koncom apríla vyžiadal viac ako 20 mŕtvych, sú pravdepodobne zodpovední agenti NATO. Početné ďalšie incidenty, aj keď z väčšej časti nemali smrteľné následky, spôsobili problémy s dodávkami energie, skladovaním potravín alebo akýmikoľvek inými kriticky dôležitými službami. Výsledné narušenia možno nespôsobili problémy ruskej armáde, ale cieľom bolo pravdepodobne rozšíriť strach a paniku medzi ruským ľudom.

Na tajné operácie riadené CIA je potrebné povolenie prezidenta. The Washington Post tvrdí , že bývalý prezident Obama povolil „umiestňovať kybernetické zbrane do ruskej infraštruktúry, čo je digitálny ekvivalent bômb, ktoré by mohli byť odpálené, ak by sa Spojené štáty ocitli v eskalujúcej výmene názorov s Moskvou“. Murphy tiež citoval bývalého predstaviteľa CIA, ktorý to potvrdil. Očakáva sa, že CIA účasť poprela, ale investigatívny novinár poukázal na to, že agentúra môže legálne klamať, aby zatajila existenciu takýchto skrytých operácií. Murphy tvrdí, že jeho motiváciou je informovať verejnosť. Skutočnosť, že CIA riadi sabotážne útoky v Rusku, riskuje nielen veľkú eskaláciu, ale aj priamu konfrontáciu medzi NATO a Ruskom.čo vedie k celosvetovej termonukleárnej výmene.

USA skúša trpezlivosť Moskvy

Kyjevský režim neustále eskaluje útoky na ruskom území a podľa The Times Pentagon takéto akcie mlčky podporuje, či už ide o útoky dronov alebo sabotážne operácie. Toto je len posledný z dlhého radu eskalačných krokov politického Západu a jeho zástupcov. Okrem biologickej vojny , otvorene vyhlásenej informačnej vojny , poskytujúcej údaje o zacielení na sily neonacistickej junty, kybernetické útoky na ruskú infraštruktúru , zvýšenie priamej prítomnosti USA na Ukrajine, útoky na ruské strategické ropovody a dokonca výzvy na „dekapitačné údery“ a Putinove útoky. USA tak stále skúšajú trpezlivosť Moskvy. S veľkou mocou prichádza veľká zodpovednosť, a hoci ruská reakcia zostáva pevne racionálna napriek obrovskému tlaku, zdá sa, že vo Washingtone DC nič také nie je.

Autor: Drago Bosnic , nezávislý geopolitický a vojenský analytik

UŽ MAJÚ VYSVETLENIE! Ukrajina reaguje na dopad ukrajinskej rakety do Bieloruska
Ukrajina vo štvrtok uviedla, že dopad rakety na územie v západnej časti Bieloruska mohol byť aj "zámernou provokáciou" zo strany Ruska. Uvádza sa to vo vyhlásení, ktoré v reakcii na incident vo štvrtok večer vydalo ukrajinské ministerstvo obrany.... Čítať ďalej
29 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!