Valorizácia odmien pre odsúdených si vyžiada viac ako milión eur
29 | 12 | 2022 I Ivan Mihale

Valorizácia odmien pre odsúdených si vyžiada viac ako milión eur. Vyplýva to z nariadenia vlády o výške pracovnej odmeny a podmienkach jej poskytovania odsúdeným, ktoré vládny kabinet schválil na štvrtkovom online rokovaní.

"Navrhované výšky pracovných taríf odsúdených zaradených do práce sú stanovené ako súčin platných pracovných taríf pre rok 2022 a koeficientu nárastu minimálnej mzdy vo výške 1,08," uvádza sa v materiáli z dielne rezortu spravodlivosti.

Nariadenie okrem iného ustanovuje 12 pracovných taríf pre zaraďovanie odsúdených do práce v súlade s charakteristikami vykonávanej práce. "Určuje sa výška pracovnej tarify, ktorú tvoria štyri pracovné triedy a tri pracovné stupne," priblížili v dokumente.

Určuje sa tiež pravidlo, že výška pracovnej odmeny odsúdeného zaradeného do práce je priamo úmerná dĺžke skutočne odpracovaného fondu pracovného času v porovnaní so stanoveným fondom pracovného času v príslušnom kalendárnom mesiaci.

The New York Times: Argentíne k víťazstvu na šampionáte pomohli čarodejnice
Americké noviny New York Times priniesli zaujímavú reportáž z prostredia argentínskych čarodejníc, ktoré po tisícoch „pomáhali“ argentínskemu národnému tímu získať titul majstra sveta vo futbale po 36 rokoch. Všetko sa začalo už prvým zápasom na... Čítať ďalej
29 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!