Ukrajina hlási rozsiahly ruský raketový útok
29 | 12 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Ukrajina hlásila vo štvrtok ráno nový rozsiahly raketový útok Ruska. Vo viacerých mestách bolo počuť výbuchy, podľa úradov v dôsledku zostreľovania rakiet systémom protivzdušnej obrany. TASR informácie prevzala od agentúr Reuters, AFP a AP.

Poradca ukrajinského prezidenta Olexij Arestovyč na sociálnej sieti napísal, že na územie krajiny smeruje vo viacerých vlnách vyše 100 striel. Sirény leteckého poplachu zneli podľa neho po celej Ukrajine.

Explózie bolo podľa spravodajcu agentúry Reuters a miestnych médií počuť v Kyjeve i v mestách Žytomyr a Odesa.

V Odeskej a Dnepropetrovskej oblasti oznámili prerušenie dodávok elektriny, ktorých cieľom je minimalizovať možné škody na energetickej infraštruktúre v prípade, keby ju zasiahli rakety.

Ciele boli aj v meste Ľvov

Sadovyj na Twitteri napísal: "Ľvov zasiahlo päť rakiet. Príslušné (pohotovostné) služby boli vyslané na miesto. Zisťujeme ďalšie informácie."

Ľvov sa nachádza na západe Ukrajiny približne 65 kilometrov od poľských hraníc a pred bojmi doň ušlo mnoho civilistov, ktorí odtiaľ často pokračujú v ceste do Poľska.

Utekajú už aj Poliaci! A čo my?
Pred nútenou mobilizáciou utieklo z Poľska 70 tisíc mužov. Poľské ministerstvo obrany začiatkom decembra oznámilo, že v roku 2023 by mohli povolať do aktívnej vojenskej služby 250-tisíc vojakov v zálohe. Ide o mužov vo veku do 55 rokov, ktorí... Čítať ďalej
28 | 12 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!