Nová ruská hrozba(VIDEO)
30 | 12 | 2022 I Milan Laca

Putin povolil spustenie ponorky „Imperátor Alexander III“.

Ruský prezident schváli  spustenie jadrovej ponorky „Imperátor Alexander III“ na vodu. Obrad prijatia nových lodí do námorníctva sa odohral prostredníctvom videokonferencie.
Raketová hrozba
"Povoľujem to," povedal Putin počas ceremoniálu. "Imperátor Alexander III" je siedmy nosič rakiet z rodiny Borej-A. Ponorka je schopná niesť na svojej palube 16 medzikontinentálnych balistických rakiet Bulava.
Ponorka Imperator Alexander III.
Zatiaľ skúšky

Začiatok námorných skúšok podmorského raketového nosiča „Imperátor Alexander III“ je naplánovaný na jún budúceho roka. V rámci súčasného štátneho programu vyzbrojovania plánujú postaviť ďalšie štyri ponorky projektu Borey-A. Ponorky "Borey" a "Borey-A"  vyvinuli v Centrálnom konštrukčnom úrade námorného inžinierstva "Rubin". Podľa Ministerstva obrany  sa Borey-A líši od ponoriek základného projektu nižšou hlučnosťou, lepšími systémami manévrovania a zotrvania v hĺbke, ako aj vylepšeným systémom ovládania zbraní.

Ruské rakety zasiahli energetické a vojenské zariadenia na východe Ukrajiny
Od rána 28. decembra platí letecká výstraha v stredných a východných oblastiach Ukrajiny, vrátane Kyjeva a Kyjevskej oblasti. V meste Charkov boli hlásené výbuchy. Zástupca vedúceho kancelárie ukrajinského prezidenta Kirill Tymošenková potvrdil,... Čítať ďalej
28 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Ďaľšie lode

Prezident Vladimir Putin tiež povolil začať ceremóniu vztyčovania ruskej vlajky na krížniku  Generalissimus Suvorov a malej raketovej lodi Grad. Lodenice v Severodvinsku, Bjalystoku a Vladivostoku presunú do flotily jadrových lodí  ponorkový krížnik Generalissimus Suvorov, malú raketovú loď Grad, námornú minolovku Anatolij Šlemov a spustia na vodu aj jadrový podmorský krížnik Imperátor Alexander III.

Zelenský vyslal Bidenovi núdzový signál
Zelenského návšteva v USA - varovanie pred porážkou ukrajinskej armády. Cesta ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského do Spojených štátov na stretnutie s jeho americkým partnerom Joeom Bidenom bola núdzovým signálom pred porážkou... Čítať ďalej
28 | 12 | 2022 | Milan Laca

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!