TVRDÉ VYHLÁSENIE Viktora Orbána! Ukrajina sa do neho okamžite pustila!
28 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová

Premiér Maďarska, Viktor Orbán vo veľkom rozhovore pre maďarský portál Magyar Nemzet varoval! Vojna sa podľa neho môže pretiahnuť na desaťročia a Ukrajina môže bojovať len tak dlho, kým ju Spojené štáty podporujú zbraňami a peniazmi. "Ak si Američania budú želať mier, bude mier," vyhlásil Viktor Orbán.

Viktor Orbán v rozhovore pre Magyar Nemzet vyhlásil, že ruskú operáciu na Ukrajine nevníma ako vojnu Maďarska a to je dôvod, kvôli ktorému Maďarsko podporuje Ukrajinu iba humanitárne.

Orbán tiež vyhlásil, že stojí na strane dejín Maďarska a zdôraznil, že Maďarsko je podľa neho jedinou európskou krajinou, ktorej sa podarilo udržať bokom od tejto vojny. Veľký vplyv podľa neho mali aj aprílové voľby v Maďarsku, keď vyhrala strana Viktora Orbána Fidesz, pretože ak by vyhrala opozícia, Maďarsku podľa neho hrozilo, žeby bolo zatiahnuté do vojny.

Orbán uviedol tiež, že Maďarsko Ukrajinu podporuje a záleží mu na tom, aby Rusko neohrozovalo bezpečnosť Európy, ale dodal, že Maďarsko nemá záujem na prerušení ekonomických väzieb.

Za rastúce ceny môžu podľa neho sankcie, ktoré zaviedla Európska únia a ktorým čelí aj Maďarsko.

 „Keby vianočný anjel zmazal sankcie súvisiace s energiami, ceny energií by okamžite klesli,“ povedal Orbán. 

Jozef Lenč: Sulíkovi sa darí napĺňať plán! Ale, Austrálie...
"Suma sumarum Richard od začiatku konca súčasnej vládnej krízy vedel, čo robí. Samozrejme, že to nemohol povedať. A pochopiteľne, že sme tomu nerozumeli (a asi aj väčšina členov jeho sukromneho politického projektu). No zjavne sa mu darí napĺňať... Čítať ďalej
28 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Kyjev má vlastné vysvetlenie pre vyjadrenia Viktora Orbána!

Podľa serveru RBK-Ukrajina tvrdí, že Orbán si želá, aby Ukrajina vojnu prehrala a pristúpila na rokovania s ruskými teroristami, ktorí proti Ukrajine vedú vyhladzovaciu voj­nu.

„Vyhlásenie maďarského premiéra ukazujú patologické pohŕdanie Ukrajinou a ukrajinským ľuďom, ktorý čelí ruskej agresii, a tiež jeho vlastnú politickú krátkozrakosť. Predsa porážka Ukrajiny vo vojne, ku ktorej Viktor Orbán nepriamo vyzýva, by viedla k priamemu ohrozeniu Maďarska a Maďarov ruskou agresiou,“ zdôraznila podľa denníka Pravda, ukrajinská diplomacia.

O Orbánovi si Ukrajinci myslia, že je priateľ Vladimíra Putina a tvrdenie, že Maďarsko podporuje Ukrajinu je iba maskovanie, keďže ustavične hlása podľa nich myšlienku mierových rozhovorov s ruskými teroristami, informuje Pravda.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!