Tragická dopravná nehoda v Košiciach
28 | 12 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Smrteľná dopravná nehoda sa stala v stredu ráno v Košiciach na Triede SNP. Čelne sa pri nej zrazili dve vozidlá značky Škoda a Kia. "Žiaľ, jedného z vodičov sa už oživiť nepodarilo," informovala krajská polícia na sociálnej sieti.

Zdroj: Facebook Polícia SR- Košický kraj
Zdroj: Facebook Polícia SR- Košický kraj
Zdroj: Facebook Polícia SR- Košický kraj

Následne polícia oznámila, že podľa zistení 55-ročný vodič z Košíc okolo 6.00 h viedol osobné vozidlo zn. Škoda Felícia v smere od Festivalového námestia k Popradskej ulici, pričom z doposiaľ neznámych príčin prešiel cez električkovú koľaj do protismernej časti vozovky. Následkom toho došlo k čelnému nárazu do auta zn. Kia, ktoré viedla 60-ročná žena. "Žiaľ, vodič Škody Felície pri dopravnej nehode utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Prítomnosť alkoholu alebo iných návykových látok u nebohého vodiča bude zisťovaná pri pitve," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Vodička druhého auta, u ktorej pri dychovej skúške alkohol nezistili, podľa predbežnej lekárskej správy utrpela ťažké zranenia. Jej 48-ročná spolujazdkyňa sa zranila ľahko.

Počas dokumentovania miesta udalosti políciou dopravu na nevyhnutne potrebný čas obmedzili v oboch smeroch. Vec prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia a ublíženia na zdraví. Bližšie okolnosti, za akých k tragickej dopravnej nehode došlo, čo bolo jej presnou príčinou, ako aj miera zavinenia jej účastníkov je predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Prezidentka zarába viac ako trinásťtisíc eur mesačne, napriek tomu citlivo vníma prehĺbenie chudoby na Slovensku.
Slovenský paradox. Prezidentka Zuzana Čaputová hodnotí uplynulý rok ako mimoriadne ťažký. V hodnotení pre TASR poukázala najmä na negatívne dosahy kríz na životnú úroveň a atmosféru v spoločnosti. Upozornila tiež na spôsob, akým vláda krízy... Čítať ďalej
28 | 12 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!