Ruské rakety zasiahli energetické a vojenské zariadenia na východe Ukrajiny
28 | 12 | 2022 I Ivan Mihale

Od rána 28. decembra platí letecká výstraha v stredných a východných oblastiach Ukrajiny, vrátane Kyjeva a Kyjevskej oblasti. V meste Charkov boli hlásené výbuchy. 

Zástupca vedúceho kancelárie ukrajinského prezidenta Kirill Tymošenková potvrdil, že ruská raketa zasiahla cieľ v meste Charkov. Zasiahnuté bolo zariadenie energetickej infraštruktúry, ktoré sa nachádza v mestskej časti Slobodský v juhovýchodnej časti mesta.

Zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne údaje o obetiach, uviedol šéf charkovskej regionálnej štátnej správy Oleg Sinegubov. Po štrajku bolo v meste zastavené metro.

Výbuchy bolo počuť aj v Kramatorsku, Slavjansku a Krasnom Limani v DĽR. Ruské sily pravdepodobne zasiahli vojenské objekty AFU v mestách ležiacich neďaleko frontových línií.

Prvý námestník ministra vnútra Ukrajiny 27. decembra oznámil, že od začiatku ruských vojenských operácií na Ukrajine zasiahli ruské sily 702 zariadení kritickej infraštruktúry, vrátane elektrických rozvodní, plynovodov a mostov. Vo všeobecnosti bolo štrajkami zničených viac ako 35 tisíc objektov.

Eduard Chmelár: Zelenského DIKTÁT, nie mierový plán
Dňa 25. decembra 1914, uprostred krutých bojov prvej svetovej vojny, sa neďaleko belgického mesta Ypry odohral malý vianočný zázrak. Nemeckí vojaci v zákopoch začali spievať vianočné koledy a vyzvali britských vojakov, aby sa k nim pripojili.... Čítať ďalej
25 | 12 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!