Nemecko: Vrah z azylového strediska odmietol na súde vypovedať
28 | 12 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Žiadateľ o azyl obžalovaný z vyčíňania v nemeckom stredisku pre utečencov, kde v amoku zabil jednu osobu a zranil niekoľko ďalších ľudí, na začiatku súdneho procesu v utorok v meste Ravensburg na juhu Nemecka využil svoje právo mlčať. Informovala o tom tlačová agentúra agentúra DPA.

Muž vo veku 32 rokov, ktorý má nigérijský pôvod a je žiadateľom o azyl, odmietol odpovedať na otázky o svojom živote v minulosti. Na súd ho priviedli za prísnych bezpečnostných opatrení.

Je obžalovaný z vraždy a pokusu o vraždu v súvislosti s útokom v dedine Kressbronn na severnom brehu Bodamského jazera. Podľa obžaloby 26. júna pobodal v útočisku pre utečencov kuchynským nožom niekoľko mužov a žien.

Šesť ľudí bolo pri útoku vážne zranených. Jedným z nich bol 38-ročný Sýrčan, ktorý na mieste zomrel.

Podľa prokuratúry vznikla v útočisku pred útokom hádka týkajúca sa spoločného života a začlenenia sa do spoločnosti.

Politologička: Heger bol slabý premiér, podriadený Matovičovi
Dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO) bol slabým predsedom vlády. Stranícky bol podriadený lídrovi OĽANO Igorovi Matovičovi. Musel rešpektovať jeho rozhodnutia. Hegerovo pôsobenie bolo zneisťované aj predsedom Sme rodina a parlamentu... Čítať ďalej
28 | 12 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!