Namiesto Renaultu Rusi obrodili socialistickú legendu(VIDEO)
29 | 12 | 2022 I Milan Laca

Moskovské obchodné zastúpenia dostali prvé autá Moskvič novej generácie. 

Zatiaľ sú to  len vozidlá  s benzínovým motorom, ale čoskoro budú aj elektromobily, informuje MIR 24. 

Veľký záujem

Podľa predajcov, ich motoristi obliehajú už niekoľko dní. Nevedia sa  dočkať, kedy sa začnú autá predávať. Začiatok predaja v Moskve avizujú na ktorýkoľvek deň, už v januári budúceho roka. Zatiaľ dodali Moskviče  len v bielej farbe. Časom budú v  piatich farbách, bielej, čiernej, červenej, sivej a modrej.

Varianty

Moskvič 3 je kompaktný mestský crossover s 1,5-litrovým benzínovým turbomotorom. Na výber je automatická, alebo  šesťstupňová mechanická prevodovka. Ovládanie palubnej dosky je dotykové. Môžu sa upravovať rôzne nastavenia auta, napríklad jas zadných svetiel a dokonca aj kontrolovať tlak v pneumatikách. K dispozícii sú vyhrievané sedadlá, elektrické ovládanie okien, klimatizácia. 

Nový Moskvič

Nielen do mesta

Auto je vhodné nielen do mesta. „Môžete ísť na poľnú cestu, či na ryby. Cieľová skupina zákazníkov je pomerne široká,“ vyhlásil jeden z predajcov, Aleksej Basajev. 

Budúcnosť

Neskôr pribudne aj verzia Moskvič 3e, elektromobil. Deklarovaný výkon je 150 koní. Dojazd  na plné nabitie batérií  je 410 kilometrov. Jeho prevádzka bude lacnejšia ako benzínová verzia, tvrdia odborníci. Náklady na úplné nabitie sú nižšie ako natankovanie plnej nádrže bežného paliva.

Budú novinky

Séria Moskvičov sa rozšíri. Čísla "1" a "2" v názve ponechali špeciálne pre nové modely. Závod ich jeho výrobu spustili  v rekordnom čase, za šesť mesiacov. Po odchode Renaultu kúpila túto spoločnosť  moskovská vláda.  Všetok personál závodu zostal zamestnaný. Na budúci rok by mal závod  Moskvič vyrábať asi 50-tisíc áut, z toho 10-tisíc elektromobilov. Predaj v celom Rusku sa začne na jar budúceho roka.

Medvedev predpovedá vznik Štvrtej ríše a rozpad EÚ: Česko, Slovensko a Pobaltie sa stanú súčasťou Štvrtej ríše, Poľsko s Maďarskom obsadia Ukrajinu a v USA vypukne občianska vojna!
Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev zakončil svoju predpoveď koncoročným prianím adresovanému všetkým “anglosaským priateľom a ich šťastne krochkajúcim prasiatkam!” Bývalý prezident Ruskej federácie Dmitrij Medvedev v rámci tradičných... Čítať ďalej
28 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!