Jozef Lenč: Sulíkovi sa darí napĺňať plán! Ale, Austrálie...
28 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Suma sumarum Richard od začiatku konca súčasnej vládnej krízy vedel, čo robí. Samozrejme, že to nemohol povedať. A pochopiteľne, že sme tomu nerozumeli (a asi aj väčšina členov jeho sukromneho politického projektu). No zjavne sa mu darí napĺňať plán Austrália." Citát Jozef Lenč (politológ).

Politológ Jozef Lenč na sociálnej sieti reaguje na vyjadrenie Richarda Sulíka, predsedu strany Sloboda a Solidarita (SaS), ktorý v rozhovore pre Denník N hovoril aj o tom, že ako sa po šomraní medzi politikmi OĽaNO dozvedel, že Matovič ide dať demisiu; že ho pád vlády neteší, ako to podľa neho dopadne s predčasnými voľbami a či si ešte stále o Eduardovi Hegerovi myslí, že je slabý premiér.

Lenča zaujali predovšetkým Sulíkové slová, ktorý uviedol, že: "...vedeli sme, čo robíme, iba ste tomu nerozumeli a nemohol som to hovoriť na rovinu. Názor Jozefa Lenča preberáme v plnom znení.

Vedeli, čo robia, len o tom nemohli hovoriť.

A my sme samozrejme tomu nerozumeli. Nahodili si to do ščotu a vyšlo im, že neodvolaním Mikulca a následným spustením procesu hlasovania o nedôvere vlády sa im konečne náplní plán Austrália.

Triumfálny odchod z NR SR a v prípade Richarda Sulíka aj do Austrálie.

FOTO TASR – Jakub Kotian
FOTO TASR - Jakub Kotian
Reiwa.com
Reiwa.com
Reiwa.com
Reiwa.com
Reiwa.com
Reiwa.com

Ostatný prieskum agentúry Focus im dáva optimistických 5,6 percenta a v priemere od júna stratili už okolo 50 percent svojej podpory. S odkladaním predčasných volieb a s pokračujúcou politikou deštrukcie dôvery v SaS, sa im to isto podarí.

Svedčí o tom aj ich správanie sa po vyslovení nedôvery vláde hovorcu Hegera. Čo nasledovalo?

1) blúznenie o novej sedemdesiatšestke;

2) blúznenie o rekonštrukcii vlády, ale bez ich priamej účasti v nej;

3) podpora Matovičovho rozpočtu, o ktorom predtým nechceli ani diskutovať;

4) pretlačenie hlúpej legislatívy "bagrom" a na sedlaka nepriamou novelou zákona (pozdravujeme pani Kolikovu, ktorá proti tomu brojila v PVV aj v tejto súčasnej kvázi opozícii);

5) zrušenie koncesionárskych poplatkov cez novelu zákona o "zdanení" stavieb;

6) zrušenie koncesionárskych poplatkov bez záruky ako udržateľne a na politikoch nezávislé financovať RTVS;

7) zoštátnenie RTVS (po neúspešnom pokuse zoštatniť univerzity, ďalší dôkaz o tom, ako to "národní liberáli" myslia s tým menej štátu).

Suma sumarum Richard od začiatku konca súčasnej vládnej krízy vedel, čo robí. Samozrejme, že to nemohol povedať. A pochopiteľne, že sme tomu nerozumeli (a asi aj väčšina členov jeho sukromneho politického projektu). No zjavne sa mu darí napĺňať plán Austrália.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!