Chcú naozaj zlikvidovať Putina?
28 | 12 | 2022 I Milan Laca

Lavrov povedal, že Washington sa vyhráža fyzickou likvidáciou ruského prezidenta.

Nemenovaní predstavitelia Pentagonu pohrozili, že zasiahnu Kremeľ „likvidačným úderom“, ktorý by mohol znamenať fyzické odstránenie ruského prezidenta. 

Lavrov tvrdí...

S týmto tvrdením vystúpil  minister zahraničných vecí Ruska Sergej Lavrov. "Politika Západu, zameraná na zadržiavanie Ruska", je podľa neho mimoriadne nebezpečná a nesie v sebe riziko priameho ozbrojeného stretu jadrových mocností.

... a ropu mať nebudete!
Putin podpísal dekrét o odvetných opatreniach na zavedenie stropu pre ceny ruskej ropy. Ruský prezident podpísal dekrét o odvetnom opatrení proti cenovému stropu ruskej ropy zo strany Západu. Zakázal dodávky ropy nákupcom, ktorí sa k tomuto stropu... Čítať ďalej
27 | 12 | 2022 | Milan Laca

Washington...

„Washington zašiel najďalej. Tam sa niektorí „nemenovaní predstavitelia“ z Pentagonu skutočne vyhrážali, že zasiahnu Kremeľ „dekapitáciou" ( význam: odťatie hlavy, v prenesenom zmysle odstránenie z funkcie). V skutočnosti je to hrozba fyzickej likvidácie hlavy ruského štátu. Ak takéto myšlienky niekto skutočne vymyslel, mal by si tento niekto veľmi dobre premyslieť možné dôsledky takýchto plánov,“ povedal Lavrov v rozhovore pre TASS.

A Kyjev?

Lavrov tiež povedal, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj "súhlasil s požiadavkou preventívnych jadrových útokov krajín NATO proti Rusku". Poznamenal, že v jadrovej vojne nemôžu byť víťazi „a nikdy sa nesmie rozpútať“.

Znepokojenie

"S hlbokým znepokojením si všímame propagandistické bakchanálie v Spojených štátoch a na Západe vo všeobecnosti, okolo témy jadrových zbraní," povedal Lavrov. Ukrajina sa, podľa neho, snaží vtiahnuť Spojené štáty a ďalšie členské štáty NATO do ozbrojeného konfliktu, pričom ráta s ich „čelnou zrážkou“ s Ruskom. Lavrov povedal, že Kyjev by mal splniť požiadavky na demilitarizáciu a denacifikáciu území pod jeho kontrolou, inak o tom rozhodne ruská armáda.

Generál, ktorý zmenil vývoj udalostí...Čo urobil?
Surovikinove kroky znížili šance Ozbrojených síl Ukrajiny na úspešnú ofenzívu južným smerom. Rozhodnutia Sergeja Surovikina, veliteľa skupiny ruských jednotiek v zóne konfliktu na Ukrajine, znížili šance ozbrojených síl Ukrajiny na úspešnú... Čítať ďalej
27 | 12 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!