Zelenský vyslal Bidenovi núdzový signál
28 | 12 | 2022 I Milan Laca

Zelenského návšteva v USA - varovanie pred porážkou ukrajinskej armády.

Cesta ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského do Spojených štátov na stretnutie s jeho americkým partnerom Joeom Bidenom bola núdzovým signálom pred porážkou ukrajinských ozbrojených síl, píše publicista Ammar Brahmi v novinách Al Mayadeen.

Aký bol cieľ?

"Je to obyčajná návšteva? Samozrejme, že nie. Je to posledný signál SOS pred nevyhnutnou porážkou ukrajinskej armády," predpovedá autor. Komentátor pripomenul, že ruská armáda zlikvidovala systémy protivzdušnej obrany ozbrojených síl Ukrajiny, čo hrozí Kyjevu rozsiahlou porážkou . Preto, podľa neho,  Zelenskyj urýchlene odletel do Washingtonu po  ďalšiu pomoc.

Generál, ktorý zmenil vývoj udalostí...Čo urobil?
Surovikinove kroky znížili šance Ozbrojených síl Ukrajiny na úspešnú ofenzívu južným smerom. Rozhodnutia Sergeja Surovikina, veliteľa skupiny ruských jednotiek v zóne konfliktu na Ukrajine, znížili šance ozbrojených síl Ukrajiny na úspešnú... Čítať ďalej
27 | 12 | 2022 | Milan Laca

Sú to profíci...
Brahmi tiež upozornil na  vysokú úroveň profesionality personálu ruských ozbrojených síl , ktorý vstúpil do boja nie s ukrajinskou armádou, ale s celým vojenským, ekonomickým a priemyselným potenciálom Západu.
Zelenského cesta

Zelenský odletel do Washingtonu minulý týždeň. Stretol sa s Joeom Bidenom a vedením Kongresu. K jeho návšteve bolo načasované aj  oznámenie nového balíka vojenskej pomoci Kyjevu, v hodnote 1,85 miliardy dolárov. Ten, okrem iného, zahŕňa batériu protilietadlových raketových systémov Patriot.

Rusko vykonáva operáciu s minimálnymi civilnými obeťami- ukazuje štúdia
Konflikt na Ukrajine je podľa západných médií poznačený nevyberaným násilím zo strany ruských síl voči ukrajinským občanom, pričom zabíjajú vojenskí aj nevojenskí. Konkrétne údaje však poukazujú na úplne iný záver. Nedávny prieskum ukázal, že... Čítať ďalej
27 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!