Spomínate si na Nicholsonovej otázku, aký prínos pre Slovensko predstavuje Rusko? Odpoveď baví ľudí dodnes!
27 | 12 | 2022 I Ivan Mihale

Keď začala vojna na Ukrajine, jedným z najväčších kritikov bola aj europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Dokonca označila Putina za zločinca a vyzývala aby sa svet vysporiadal s Putinom raz a navždy. Čerešničkou bolo, keď položila otázku „čo strategické a prínosné máme my ako krajina od Ruska, keď si až toľko slovenských občanov myslí, že Rusko je náš najväčší strategický partner.“ Odpoveď, ktorú vtedy dostala baví ľudí dodnes.

Vojna pokračuje a hlasov, ktoré nenávistne odsudzujú konflikt ubúda. Teda okrem našej prezidentky, Zelenského a prezidenta USA, Joa Bidena. Dokonca aj Nicholsonová sa začala orientovať na kritiku Igora Matoviča a komentovanie sporu medzi Ruskom a Ukrajinou prenechala odborníkom na geopolitiku. Urobila tak na základe odpovede, ktorú dostala?

Otázka Nicholsonovej a jasná odpoveď Bekmatova

Lucia Nicholsonová položila na svojom facebooku otázku, že „čo strategické a prínosné máme my ako krajina od Ruska, keď si až toľko slovenských občanov myslí, že Rusko je náš najväčší strategický partner. A prečo ho považujú za obeť?“

Lucia Ď. Nicholson a jej NETRADIČNÁ FOTO! ODKAZ ĽUDÍ JU asi NEPOTEŠÍ! (FOTO)
Vysmiata europoslankyňa, Lucia Ďuriš Nicholsonová zaželala na sociálnej sieti sviatky bez politikov a politiky. Odfotila sa netradične. A uviedla aj dôvod! V príspevku na sociálnej sieti europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová vyslovila želanie a... Čítať ďalej
26 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Odpoveď Lucii Nicholsonovej adresoval Artúr Bekmatov z hnutia Socialisti.

"Ja sa pokúsim pani europoslankyni odpovedať slušne a veľmi jednoducho. Tak, aby to pochopila, " odpovedal jej jasne Bekmatov.

"Vážená pani europoslankyňa, strategické máme od Ruska tieto veci:

PLYN
90% plynu dovážame. A väčšinu z neho práve z Ruskej federácie. Ak prídete z Bruselu domov a zapnete si plynový sporák, bude v ňom ruský plyn. Ten živí aj štátny podnik Slovenský plynárenský priemysel a jeho dcérsku spoločnosť Eustream. Ďalej za tranzit ruského plynu cez územie SR inkasujeme od ruskej strany ročne okolo 600 miliónov eur.

ROPU
Ropovodom Družba priteká na Slovensko takmer všetka ropa. Keď sa vrátite domov z Bruselu, choďte si zabicyklovať do Ružinova. Uvidíte tam rafinériu Slovnaft, ktorá spracováva ruskú ropu do benzínu, nafty a ďalších produktov. Túto ropu do Slovnaftu priváža štátny podnik Transpetrol.

ŽELEZNÚ RUDU
Ak náhodou niekedy zavítate do Košíc, najväčší miestny podnik US Steel s 10 000 zamestnancami spracováva železnú rudu, ktorú dovážame z dvoch miest – z Ukrajiny a z Ruska (z oblasti Kursku, Belgorodu a Voronežu). Import sa realizuje prostredníctvom lokomotív štátneho ZSSK Cargo zamestnávajúceho 5000 zamestnancov. Táto spoločnosť nazvala import železnej rudy „chrbtovou kosťou nákladnej dopravy na Slovensku“.

JADROVÉ PALIVO
Obe jadrové elektrárne Mochovce i Jaslovské Bohunice produkujú elektrickú energiu z jadrového paliva, ktoré importujeme z Ruskej federácie. Keď si nabudúce v bratislavskom byte zapnete nejaký spotrebič, tak pravdepodobne pôjde na elektrinu vyrobenú z ruského jadrového paliva.

OSLOBODENIE
Keď sa najbližšie vrátite z Bruselu do Bratislavy, vyjdite si v centre mesta Puškinovými schodmi na Slavín. Je tam pochovaných 6 845 sovietskych vojakov. To je cena zaplatená za naše oslobodenie. Náš večný dlh, ktorý nikdy nebudeme môcť splatiť, ale ktorého splatenie od nás ani nikto nežiada. Tieto obete – tisíce chlapov, najmä z Ruska, ale aj Ukrajiny, Kaukazu či strednej Ázie, nie sú obetou komunistickej Moskvy, alebo Putinovho Ruska. Je to súčasť obety, ktorú podstúpili národy bývalého ZSSR za nás všetkých. Za to, aby sme sa spolu s Poliakmi a Bulharmi nemuseli tisnúť v polozemľankách na Ďalekom východe, zatiaľ čo si Nemci, Rakúšania či severania budú užívať veľkorysý lebensraum. Za to, aby ste aj Vy mohli dnes s kolegami z Nemecka, Švédska či Dánska rokovať ako rovný s rovným.

Vážená pani europoslankyňa, pokúsil som sa Vám načrtnúť aspoň tie veci, ktoré sú pre Slovensko a jeho obyvateľov strategické. Pevne verím, že ste si po prečítaní tohto textu rozšírili obzory, pochopili nálady obyvateľov, ktorých v europarlamente zastupujete, a že Vaša najbližšia návšteva Slovenska bude na základe mojich tipov inšpiratívna.

S úctou
Artur Bekmatov,
Socialisti.sk, predseda

Komentár Artura Bekmatova (Líder strany  Socialisti.sk)"

Rusko vykonáva operáciu s minimálnymi civilnými obeťami- ukazuje štúdia
Konflikt na Ukrajine je podľa západných médií poznačený nevyberaným násilím zo strany ruských síl voči ukrajinským občanom, pričom zabíjajú vojenskí aj nevojenskí. Konkrétne údaje však poukazujú na úplne iný záver. Nedávny prieskum ukázal, že... Čítať ďalej
27 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!