Prieskum: Vyše polovica obyvateľstva SR tvrdí, že takto demokracia NEFUNGUJE!
27 | 12 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

S fungovaním demokracie na Slovensku je spokojných 38 percent dospelej populácie. Naopak, 57 percent deklaruje nespokojnosť. Vyplýva to z prieskumu agentúry Median, ktorý sa realizoval od 11. do 20. decembra na vzorke 1001 respondentov.

"Spokojné sú častejšie mladšie ročníky vo veku 30 až 39 rokov, ľudia s vysokoškolským vzdelaním, alebo obyvatelia Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja. Naopak, nespokojní sú častejšie ľudia vo veku 40 až 69 rokov, ľudia so stredoškolským vzdelaním, obyvatelia Banskobystrického a Prešovského kraja alebo živnostníci a pracujúci dôchodcovia," priblížila agentúra.

Analytik Baránek OSTRO: Takto ma UMLČIAVAJÚ! A nie len mňa (VIDEO)
„Zachráňme Slovensko“. To je názov protestu, ktorý sa chystá na bratislavskom námestí SNP. Avizoval ho analytik Ján Baránek krátko pred vianočnými sviatkami vo svojom poslednom videu. Zároveň Baránek upozornil, že ho umlčiavajú! Progresivisti... Čítať ďalej
25 | 12 | 2022 | Diana Zaťková

Prieskum tiež ukázal, že 52 percent obyvateľov SR považuje súčasný režim na Slovensku za demokratický. "Častejšie ide o mladšie ročníky vo veku 18 - 39 rokov, ľudí so základným alebo vysokoškolským vzdelaním, obyvateľov Bratislavského a Trnavského kraja alebo ľudí s najvyššími príjmami," doplnila agentúra.

Naopak, 42 percent respondentov považuje súčasný režim na Slovensku za nedemokratický. Ide najmä o ľudí vo veku 40 až 69 rokov, ľudí so stredoškolským vzdelaním, obyvateľov Žilinského, Prešovského a Banskobystrického kraja.

Čo je podľa ľudí najdôležitejšie?

Zo základných ľudských práv a slobôd je pre obyvateľov SR podľa prieskumu najdôležitejšie právo na život, osobnú slobodu alebo slobodu myslenia, svedomia, náboženského vyznania a viery alebo slobodu pohybu. Najdôležitejšími základnými politickými právami sú pre Slovákov zase sloboda prejavu a právo na informácie, právo účasti na správe verejných vecí priamo alebo slobodnou voľbou zástupcov alebo právo zhromažďovať sa.

ODKAZ vláde a prezidentke! Predčasné parlamentné voľby v máji alebo júni 2023 si želá väčšina voličov
Predčasné parlamentné voľby v máji alebo júni 2023 si želá 59 percent voličov. Vyplýva to z decembrového prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza a denník SME. Neskorší termín predčasných parlamentných volieb v septembri alebo októbri... Čítať ďalej
22 | 12 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!