Kolíková kritizuje Karasa. Čo mu vyčíta?
27 | 12 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

"Sú to pre mňa nepochopiteľné kroky. Za nedôstojný považujem tiež spôsob," vyhlásila Kolíková. Exministerka spravodlivosti kritizuje personálne zmeny, ktoré urobil dočasne poverený šéf rezortu spravodlivosti Viliam Karas. Okrem iného zrušenie dočasného poverenia šéfovať vznikajúcemu Správnemu súdu v Bratislave Eve Behranovej či zmenu na poste generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS).

"Sú to pre mňa nepochopiteľné kroky. Za nedôstojný považujem tiež spôsob," vyhlásila Kolíková pre TASR. Karas poveril v novembri riadením ZVJS Michala Sedliaka. Dovtedy šéfoval zboru Róbert Mudronček.

Karas to vysvetľoval záujmom o zefektívnenie projektového riadenia potrebného na pokračovanie v nevyhnutnej modernizácii a humanizácii väzenstva.

Radí mu nič nerobiť

Kolíková tiež vyjadrila obavy nad spôsobom kreovania zmien v trestných kódexoch. Poukázala pritom na nízku legitimitu súčasnej dočasne poverenej vlády. "Ja si myslím, že by to mal minister veľmi dobre zvážiť a asi zatiahnuť aj ručnú brzdu a teraz radšej žiadne zmeny ani nerobiť," zdôraznila.

Večne odutý Rizman konečne s úsmevom. Nevyčarila mu ho však Čaputová
Partner Zuzany Čaputovej Juraj Rizman často sprevádza svoju vyvolenú na jej pracovných cestách. Vždy, keď zverejní fotografiu, neunikne vám jeho komická mimika. Oceľový pohľad Terminátora. Touto fotografiou však mnohých prekvapil. Je šťastnejší po... Čítať ďalej
27 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!