... a ropu mať nebudete!
27 | 12 | 2022 I Milan Laca

Putin podpísal dekrét o odvetných opatreniach na zavedenie stropu pre ceny ruskej ropy.

Ruský prezident podpísal dekrét o odvetnom opatrení proti cenovému stropu ruskej ropy zo strany Západu. Zakázal dodávky ropy nákupcom, ktorí sa k tomuto stropu pripojili vo februári. Dokument zverejnili 27.12.2022.

Nezaujíma ma váš strop! 

Dodávka ruskej ropy a ropných produktov zahraničným právnickým osobám a fyzickým osobám je zakázaná za predpokladu, že zmluvy na tieto dodávky priamo alebo nepriamo stanovujú použitie mechanizmu zatropovania cien. Stanovený zákaz platí vo všetkých fázach dodávok konečnému odberateľovi,“ hovorí vyhláška.

MOSKVA JE PRIPRAVENÁ!
Moskva je pripravená obnoviť dodávky zemného plynu do Európy cez plynovod Jamal, povedal ruský vicepremiér Alexander Novak. "Európsky trh zostáva relevantný, keďže nedostatok plynu pretrváva a máme všetky príležitosti na obnovenie dodávok,"... Čítať ďalej
26 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Čas na rozmyslenie 

Dokument nadobúda platnosť 1.2.2023 a je platný do 1.7.2023. Zákaz dodávok ropy ustanovený týmto výnosom sa bude uplatňovať idneď od 1. februára a zákaz dodávok ruských ropných produktov „od dátumu určeného vládou Ruskej federácie, najskôr však odo dňa toto nariadenie nadobúda platnosť“. Kabinet ministrov bol poverený, aby určil tento dátum a prijal akty zamerané na implementáciu príslušného zákazu.

On bude rozhodovať

Ruský prezident si však v osobitnej doložke vyhradil právo prijímať vlastné rozhodnutia o dodávkach ropy a ropných produktov, ktorých vykonávanie je týmto dekrétom zakázané. 

NASA ukázala výpadok prúdu na Ukrajine po nedávnych ruských útokoch (FOTO)
Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) zverejnil satelitné snímky , ktoré ukazujú výpadok prúdu na Ukrajine. Fotografia vznikli 17. decembra, deň po ruských úderoch na energetické zariadenia na Ukrajine. Ruská armáda 16. decembra zaútočila... Čítať ďalej
20 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!