OSTRÁ VÝČITKA RAKÚSKA!
26 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová

Podľa Die Presse sa maďarské úrady správajú k migrantom násilne.

Rakúsky Die Presse zverejnil správu, v ktorej píšu, že maďarskí pohraničiari sa podľa nich správajú k narušiteľom hraníc, teda nelegálnym imigrantom, nemilosrdne. Podľa nemeckého portálu je situácia znepokojujúca najmä pre osamelo cestujúcich neplnoletých, s ktorými zle zaobchádzajú aj obchodníci s ľuďmi, píše portál Mandiner.

Poznamenávajú, že podľa imigračného úradu EÚ, Frontex, prišlo tento rok do Európy 308 000 migrantov, z toho polovica balkánskou cestou. Podľa srbských údajov sa v blízkosti srbsko-maďarskej hranice nachádza viac ako tritisíc ďalších, ktorí čakajú, kedy môžu prejsť cez hranicu.

Novinár denníka sa údajne stretol aj s migrantom, ktorému polícia zlomila ruku

Die Presse uvádza, že existujú dva hlavné dôvody novej migračnej vlny: veľa ľudí odišlo z Afganistanu po prevzatí moci Talibanom a mnoho sýrskych občanov opúšťa Turecko po tom, čo Ankara oznámila, že niektoré časti Sýrie sú bezpečné a preto je stále viac a viac ľudí deportovaných z Turecka domov. Tí, ktorí sa tomu chcú vyhnúť, pokračujú v ceste na západ.

"Čím silnejší je migračný zhon, tým väčšie je oficiálne násilie“ povedali novinárovi nemeckých novín.

Podľa Die Zeit nie je dobrá situácia ani v Rakúsku, kde tento rok požiadalo o azyl viac ako 100-tisíc ľudí, čo je viac ako vo vrcholnom roku 2015.

Podľa ich tvrdení väčšina migrantov aj tak prichádza cez Maďarsko, aj keď maďarskí pohraničníci pozdĺž srbskej hranice zaobchádzajú so zajatými nelegálnymi imigrantmi dosť brutálne.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!