Chytili ruského špióna
27 | 12 | 2022 I Milan Laca

Zadržaný nemecký spravodajský dôstojník mohol odovzdávať Rusku údaje o Ukrajine.

Nemecké televízie NDR a WDR tvrdia , že nemecký spravodajský dôstojník, zadržaný pre podozrenie zo spolupráce s Ruskom, pravdepodobne dodával utajované informácie o situácii na Ukrajine.
Podozrivý
"Podľa  WDR a NDR Carsten L., okrem iného, zrejme odovzdal Rusku tajné hodnotenia situácie na Ukrajine. Bezpečnostné kruhy tiež hovoria, že to vyšetrujú v súvislosti s podozrením, že by dôstojník mohol byť vydieraný". 
Fínsky expert: Ukrajina by už NEEXISTOVALA bez dodávok západných zbraní
Fínsky profesor vojenskej histórie tvrdí, že západné dodávky zbraní na Ukrajinu mali taký vplyv na súčasný konflikt s Ruskom, že krajina bez nich už nemôže existovať, informuje Breitbart. Docent európskej vojenskej histórie a autor literatúry... Čítať ďalej
26 | 12 | 2022 | Diana Zaťková
Majú ho...
Nemecká generálna prokuratúra už skôr potvrdila zadržanie zamestnanca Spolkovej spravodajskej služby Karstena L. pre podozrenie zo spolupráce s Ruskom. S odvolaním sa na zdroje z príslušného metropolitného oddelenia informujú, že vzhľadom na charakter svojej funkcie, mal zamestnanec prístup k výsledkom odpočúvania nemeckých a spriatelených spravodajských služieb.
Sú aktívni

V posledných rokoch odsúdili v Nemecku niekoľko ľudí, ktorí špehovali pre Rusko. Dvojaký  agent v Spolkovej spravodajskej službe je však len zriedkavosťou. Naposledy sa tak stalo v roku 2014. Zamestnanec BND informoval USA, okrem iného, o tisíckach skutočných mien nemeckých špiónov. Svoje služby vraj neskôr ponúkol Rusom e-mailom.

Rusko nespí

Nemecké bezpečnostné orgány už roky upozorňujú, že Rusko je v tejto krajine čoraz agresívnejšie, aby mohlo dosiahnuť svoje ciele. Po februárovom útoku na Ukrajinu varovali pred ďalším nárastom. Šéf Spolkového úradu na ochranu nemeckej ústavy Thomas Haldenwang v júni 2021 povedal, že Rusko zintenzívnilo svoje špionážne aktivity. Podľa jeho názoru Rusko využíva „veľké množstvo agentov“. .

Pôsobia aj inde 

V júni 2022 The Washington Post informoval, že bývalá rakúska ministerka zahrančných vecí Karin Kniesslová bola zapletená do prípadu Egista Otta, vysokopostaveného rakúskeho dôstojníka kontrarozviedky. Podľa novín Ott riadil agentov rakúskej kontrarozviedky a pôsobil aj ako spravodajský dôstojník v Tureckua Taliansku. Je podozrivý, že predával štátne tajomstvá ruskej strane a poskytoval Moskve informácie o „nepriateľoch Kremľa na Západe“.

Putin obviňuje Západ: Snažíte ROZTRHAŤ Rusko!
Ruský prezident Vladimir Putin kritizoval Západ za pokus "roztrhať" Rusko. Vyplýva to zo zverejnenej časti rozhovoru, ktorý odvysiela štátna televízia Rossija 1 neskôr v nedeľu. TASR informuje podľa agentúr AFP a Reuters. "Jadrom toho všetkého je... Čítať ďalej
25 | 12 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!