VEĽKÝ RESET: Nemecká vláda chce na diaľku ovládať vykurovanie domácností
25 | 12 | 2022 I Diana Zaťková

Vládna agentúra v Nemecku oznámila novú schému, ktorá umožní dodávateľom energie na diaľku obmedziť vykurovanie domácností a nabíjanie elektromobilov, informuje portál Breitbart.

Nepotrebujú povolenie

Nemecká federálna sieťová agentúra, vládny dozorný orgán zodpovedný za reguláciu elektriny a plynu v krajine, oznámila nový plán, ktorý umožní prevádzkovateľom elektrických sietí na budúcu zimu na diaľku obmedziť používanie tepelných čerpadiel a nabíjačiek pre elektromobily v Nemecku bez toho, aby na to používateľ dal povolenie.

S plánmi, ktoré sa majú zaviesť do januára 2024, bolo opatrenie opísané ako spôsob, ako zabezpečiť, aby prevádzkovatelia energetických sietí boli schopní umelo obmedziť dopyt po elektrine, ak spotreba prevýši ponuku.

Síce ekologickejšie, ale energeticky náročnejšie

Podľa správy o novej schéme, ktorú napísal Die Welt , bol plán vypracovaný v reakcii na to, že nemecká energetická sieť je stále viac zaťažovaná rastúcim počtom nabíjačiek pre elektrické autá a ľudí, ktorí používajú „ekologickejšie“, ale energeticky náročnejšie tepelné čerpadlá vo svojich domoch.

Takýto zvýšený dopyt údajne nie je možné dohnať zvýšenou ponukou, prinajmenšom v krátkodobom horizonte, čo znamená, že orgány v rámci Federálnej sieťovej agentúry sa domnievajú, že na určitých zariadeniach musia byť zavedené obmedzenia spotreby na diaľku.

ODSÚDILA ruská invázia na Ukrajinu DOLÁR do záhuby?
Ukrajinská kríza viac-menej posilnila takmer globálny názor, že svetu lepšie slúži multipolarita a multilateralizmus. Skonštatoval to pre National Interest Robert G. Rabil profesorom politológie na Florida Atlantic University. Ruská invázia na... Čítať ďalej
25 | 12 | 2022 | Diana Zaťková

Obmedzenie komfortu

V dôsledku toho agentúra tvrdí, že sa teraz vyžaduje „akceptovanie nevyhnutných obmedzení komfortu“ zo strany širokej verejnosti, pričom musí byť nariadené, aby tepelné čerpadlá – často používané na vykurovanie domácností a ohrev vody – ako aj elektrické nabíjačky do áut, sa stanú diaľkovo ovládateľnými prevádzkovateľmi energetických sietí.

Zatiaľ čo v súčasnosti neexistuje žiadny návrh, že by takéto zariadenia bolo možné niekedy úplne vypnúť na diaľku, Federálna sieťová agentúra má za cieľ zaviesť ako povinné, aby takéto zariadenia bolo možné na diaľku obmedziť až na 3,7 kilowattov, aby sa umožnilo to, čo bolo eufemisticky povedané opísané ako „vyhladenie vrcholov“.

Takéto obmedzenie by ochromilo účinnosť mnohých zariadení, pričom  Die Welt uvádza, že nabitie elektromobilu by trvalo až tri hodiny, aby prešlo 50 kilometrov.

Tento problém môže byť čiastočne obmedzený skutočnosťou, že Nemecko v konečnom dôsledku pravdepodobne neuvidí na cestách toľko elektromobilov, koľko si želá ľavicová vláda, pričom experti očakávajú, že ciele stanovené úradmi nakoniec padnú.

Jurij Selivanov: Ak je človek idiot, tak je to na dlho
Moderná západná elita je takmer celá zložená z nedostatočne vzdelaných a mentálne nekompetentných figúriek, ktoré by boli jednoducho smiešne, keby neboli také nebezpečné, píše autor Jurij Selivanov. Názor Jurija Selivanova preberá redakcia HD v... Čítať ďalej
25 | 12 | 2022 | Diana Zaťková

Elektromobilový sen sa rozplýva

Podľa správy Politico sa  výskumníci domnievajú, že cieľ krajiny mať do roku 2030 v prevádzke 15 miliónov batériových vozidiel je v konečnom dôsledku „potrubným snom“, pričom jeden profesor tvrdí, že konečné číslo bude nakoniec menej ako polovičné.

Opatrenia na diaľkové ovládanie, ktoré má Federálna sieťová agentúra zaviesť do januára 2024, budú pravdepodobne zavedené v polovici budúcej zimy, počas ktorej Nemecko pravdepodobne zaznamená ešte väčšie energetické problémy, s ktorými v súčasnosti zápasí.

Začiatkom tohto mesiaca predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen a Medzinárodná energetická agentúra varovali, že hoci celý blok pravdepodobne túto zimu prekoná energetickú krízu, čelí značnému nedostatku plynu v desiatkach miliárd kubických metrov v budúcom roku, ktoré ešte potrebuje naplniť.

Napriek tomu plánované obmedzenia nabíjačiek do áut údajne rozrušili nemecký automobilový priemysel. 

Nemecko sa však môže stretnúť s vážnymi energetickými problémami ešte predtým, ako sa takéto plány stanú realitou. Šéf Spolkovej agentúry pre sieť, Klaus Müller, začiatkom tohto týždňa varoval, že krajina spaľuje zásoby plynu oveľa rýchlejšie, ako sa pôvodne plánovalo.

„Nemusíme zvoniť na budík po dvoch alebo troch týždňoch ako teraz. Ale nesmie to takto pokračovať celý január a február,“ povedal a varoval, že krajina ušetrí len 5 percent plynu v porovnaní s predchádzajúcim rokom, keď sa toto číslo malo priblížiť k 20 percentám.

Mike Whitney: Prečo Putinova zimná ofenzíva prinúti USA k vstupu do vojny?
Vojna na Ukrajine nie je fantáziou z hry Call of Duty. Je to rozšírenie ľudskej tragédie, ktorú vytvorila expanzia NATO na východ. Obete nežijú v Severnej Amerike. Žijú v regióne, ktorý väčšina Američanov nedokáže nájsť na mape. Washington vyzval... Čítať ďalej
25 | 12 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!