Prejedli ste sa na Štedrý večer? Poradíme vám
25 | 12 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Pri ľahšej forme zažívacích problémov postačí nejesť a neskôr nasadiť diétu, ako nesladený čierny čaj, staršie pečivo alebo sucháre. Uviedla to hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Alena Krčová.

"Ak sa vyskytnú vážnejšie príznaky, hodiny trvajúce úporné vracanie, prípadne silné bolesti, je potrebné vyhľadať odbornú pomoc alebo kontaktovať tiesňovú linku 155, kde operátor poradí, ako ďalej postupovať," ozrejmila.

K typickým príznakom pri zažívacích problémoch podľa jej slov patrí pocit plného brucha, nevoľnosť až bolesti v oblasti brucha. "Vyskytnúť sa môže aj napínanie na vracanie, prípadne vracanie," doplnila.

Pri otrave alkoholom treba podľa OS ZZS uložiť osobu do bočnej stabilizovanej polohy, aby sa neudusila vývratkami, a pravidelne ju kontrolovať. "V prípade, že sa nepreberá a má sťažené dýchanie, voláme linku tiesňového volania 155 a riadime sa pokynmi operátora. Ak nedýcha, okamžite začneme s oživovaním, ak postup neovládame, operátor nám poradí," dodala hovorkyňa.

Kresťania dnes slávia jeden z najväčších sviatkov
Kresťania na celom svete si dnes pripomínajú narodenie Ježiša Krista Nazaretského, ktorý sa narodil približne v roku 4 pred Kristom v meste Betlehem, osem kilometrov východne od Jeruzalema, v štáte Izrael. Veriaci si počas dňa pripomínajú... Čítať ďalej
25 | 12 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!