NEUVERÍTE! Klimatickí aktivisti opäť vyčíňali
25 | 12 | 2022 I Diana Zaťková

Členovia radikálnej klimatickej akčnej skupiny Last Generation (Posledná generácia) sa na Štedrý večer v Stuttgarte pokúsili narušiť plánovaný priamy televízny prenos vianočnej bohoslužby. Zdanlivo v nádeji, že sa zmocnia vysielania náboženského obradu, aby šírili svoju vlastnú zelenú ideológiu v priamom prenose, píše Breitbart.

Podľa vyhlásenia tamojšieho policajného riaditeľstva sa totiž polícia o pripravovanej protestnej akcii dozvedela vopred. Evanjelické vešpery v Kostole vzkriesenia v štvrti Möhringen boli preto nahrané už v piatok a televízia ARD ich odvysielala zo záznamu.

Skupina zelených aktivistov, ktorá je opakovane obviňovaná z toho, že je extrémistickou organizáciou a v posledných týždňoch dokonca prepadla domy členov bezpečnostnej polície, celý rok sužuje Nemecko rušivými protestmi a kaskadérskymi kúskami.

Podľa tlačovej správy polície v Stuttgarte sa včera popoludní niekoľko klimatických aktivistov zišlo k protestantskému kostolu vzkriesenia v Möhringene v nádeji, že narušia plánovaný televízny prenos bohoslužby, ktorá sa tam mala konať.

Pomerne zábavným zvratom však bolo, že správy o tom, že Posledná generácia plánovala narušiť túto bohoslužbu, získali úrady vopred, a ako taká bola plánovaná živá bohoslužba v skutočnosti predtočená v mieste konania deň predtým.

Výsledkom bolo, že keď osem členov radikálnej skupiny v sobotu dorazilo do kostola, našli kostol zatvorený. Ľudia vo farnosti potom údajne zavolali miestnu políciu, ktorá našla a riešila dvoch „potenciálnych výtržníkov“ v skupine.

KLIMATICKÉ AKTIVISTKY opäť VYČÍŇALI! Nič im nie je sväté!
Klimatické aktivistky zo skupiny Posledná generácia odpíli v stredu ráno v nemeckej metropole Berlín vrchol vianočného stromčeka umiestneného pred ikonickou Brandenburskou bránou. Z 15 metrov vysokej jedle ručnou pílkou odstránili vrchnú... Čítať ďalej
21 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Pokračujú vo vyčíňaní

Zatiaľ čo sa polícii tentoraz podarilo prekaziť plány radikálnej klimatickej aktivistickej skupiny, väčšinou sa tým z Poslednej generácie darí spôsobovať chaos v záujme svojej zelenej ideológie.

Napríklad len začiatkom tohto týždňa dokázali dvaja aktivisti zo skupiny „ dekapitovať “ slávny vianočný stromček v Berlíne pomocou píly a mobilnej hydraulickej plošiny.

„Zatiaľ sme v Nemecku videli len vrchol základnej katastrofy,“ vyhlásil údajne jeden z aktivistov po agresívnom orezávaní 15 metrov vysokej jedle Nordmann na námestí Pariser Platz, neďaleko známej berlínskej Brandenburskej brány.

Akcia prišla len krátko po tom, čo polícia na celoštátnej úrovni vykonala niekoľko razií proti klimatickým aktivistom, ktorí nepretržite narúšali krajinu počas celého roka, pričom jeden prokurátor obvinil aktivistov z „vytvárania a podpory zločineckých organizácií“.

V reakcii na to zelení aktivisti v krajine kritizovali nájazdy ako pokus o „zastrašovanie“ zo strany vlády, pričom oficiálny kanál organizácie vyhlásil, že skupina bude pokračovať vo svojej činnosti „nezmenená“ napriek zásahu štátu.

ODSÚDILA ruská invázia na Ukrajinu DOLÁR do záhuby?
Ukrajinská kríza viac-menej posilnila takmer globálny názor, že svetu lepšie slúži multipolarita a multilateralizmus. Skonštatoval to pre National Interest Robert G. Rabil profesorom politológie na Florida Atlantic University. Ruská invázia na... Čítať ďalej
25 | 12 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!