Kňaz pripomína: Podstata Vianoc je v narodení Božieho syna
25 | 12 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Podstata Vianoc je v narodení Božieho syna - Pána Ježiša Krista. Darčeky vianočné obdobie len skrášľujú. Pri príležitosti prvého sviatku vianočného, ktorý pripadá na 25. decembra, to uviedol generálny vikár Žilinskej diecézy Martin Kramara.

Podľa Kramaru aj preto je krásne ísť na polnočnú omšu, zažiť nielen vŕzganie snehu pod topánkami, ale aj atmosféru noci, v ktorej sa narodil Spasiteľ. Okrem toho si zaspievať koledy, ale aj pristúpiť k sviatostiam a pripomenúť si, že "Ježiš Kristus, Boží Syn a Spasiteľ prišiel, aby nás vykúpil z hriechu a otvoril nám nebo".

"Pozemské radosti sú len maličkou kvapkou, predzvesťou radosti nebeskej, keď uvidíme z tváre do tváre nášho nebeského otca, ktorého nám prichádza priblížiť syn, ktorý je narodený v Betleheme," povedal kňaz.

Ľudí vyzýva k tomu, aby sa na Vianoce spolu pomodlili, Bohu poďakovali za uplynulé mesiace a poprosili ho, aby jeho požehnanie a blízkosť cítili v rodinách, spoločenstvách. Veriacich povzbudil aj k tomu, aby zašli do kostola a pozreli sa aj na Božie dieťa, ktoré je uložené v jasliach.

Kresťania dnes slávia jeden z najväčších sviatkov
Kresťania na celom svete si dnes pripomínajú narodenie Ježiša Krista Nazaretského, ktorý sa narodil približne v roku 4 pred Kristom v meste Betlehem, osem kilometrov východne od Jeruzalema, v štáte Izrael. Veriaci si počas dňa pripomínajú... Čítať ďalej
25 | 12 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!