Vianoce u politikov: zašitý Fico a Kollár na polnočnej (FOTO)
24 | 12 | 2022 I Eka Balaskova

V tomto čase u vás doma vonia kapustnica, vybrali ste z rúry do krásy upečený štedrák, inde na panvici ryba škvrčaním dáva na vedomie, že čas štedrej večere sa blíži. Nie je to inak ani v príbytkoch našich vrcholových politikov.

Lebo či ich máme radi, alebo na nich výdatne nadávame, aj oni majú Vianoce, aj oni sa po zotmení budú nenápadne plížiť pod stromček, aby tam nechali darčeky "od Ježiška, či Santu" pre svojich milovaných. Ako budú tráviť sviatky lásky a pokoja po tomto turbulentnom roku?

Sulíkovci bez tradícii

Predseda strany SaS veľmi nie je na slovenské tradície v kuchyni. Pochválil sa, že slávnostnú večeru bude pripravovať on,  kačacie prsia ‘sous-vide’, teda dosť netradičné pre Vianoce. Čo sa týka darčekov, nechá sa rád prekvapiť. 

TASR | Boris Kollár a Richard Sulík

U predsedu parlamentu rušno

Boris Kollár (Sme rodina) toho chce počas Štedrého dňa stihnúť veľa. Plánoval navštíviť záchranárov v službe, no jednu štedrú večeru už má za sebou. Vzhľadom na rozvetvenosť jeho rodiny bude absolvovať ešte dve štedré večera. Také klasické, s oblátkami a krájaním jablka. No a nevyhne sa ani návšteve polnočnej svätej omše.

Vianočné zvyky a povery: Aj jablko malo veľký význam
Dnes, v čase globalizácie sú aj tie naše vianočné zvyky v rámci Slovenska už viac-menej "uniformné". Nie vždy tomu bolo tak. Kedysi ľudia ďaleko menej cestovali a tak sa mnohokrát aj zvyky líšili od dediny k dedine, o regiónoch nehovoriac. A tak v... Čítať ďalej
24 | 12 | 2022 | Eka Balaskova

Hegerovci rodinne

Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) si uvedomuje, že počas roka má na rodinu málo času, preto nadchádzajúce tri dni mieni stráviť s rodinou a návštevami blízkych. Podobné prianie vyjadril aj občanom - aby mohli byť so svojimi najbližšími viac, ako inokedy.

U Budajovcov stromček živý

Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO) si tiež potrpí na tradičnej Štedrej večeri. Nebude chýbať kapustnica, ani kapor, ktorého sa snaží pripraviť sám, hoci nie vždy je s výsledkom spokojný. Budajovci si rozdávajú darčeky pod živým stromčekom, pretože aj počas týchto sviatkov hlava rodiny myslí na uhlíkovú stopu.

Nostradamus a rok 2023
Nostradamove predpovede na rok 2023 siahajú od tretej svetovej vojny až po kanibalov na Zemi. Ak je Nostradamova predpoveď správna, pokračujúca konfrontácia medzi Ruskom a Ukrajinou môže prerásť do celosvetovej vojny. Veľmi... Čítať ďalej
24 | 12 | 2022 | Milan Laca

Rodina je prioritou aj pre Pellegriniho

Peter Pellegrini (Hlas-SD) chce tieto Vianoce stráviť so svojimi najbližšími, ktorým bude kapra tradične pripravovať on. Pre neho je však prvoradá práve tá rodina a stretnutie sa s najbližšími. A to je aj jeho vianočné prianie pre všetkých ostatných.

FOTO TASR - Martin Baumann | Kedysi spolustraníci, dnes nateraz rivali Robert Fico a Peter Pellegrini by podľa Danka mali zahodiť egá a spolupracovať

Fico sa "zašije"

Líder Smeru-SD sa počas Vianoc snaží vždy niekam vycestovať. V tomto roku chce dokončiť ešte nejaké resty a určite sa nevzdá ani svojich tradičných športových aktivít. Podľa vlastných slov si na najbližšie dva týždne urobí malý športový tábor.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!