Rakúsko predĺžilo kontroly na hraniciach so Slovenskom
23 | 12 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Rakúsko v piatok rozhodlo o predĺžení kontrol na hraniciach so Slovenskom o ďalších 30 dní, teda až do 26. januára.

Rozhodnutie o predĺžení hraničných kontrol oznámilo rakúske ministerstvo vnútra. O 30 dní predĺžilo kontroly na hraniciach so Slovenskom v stredu aj Česko.

Rakúsky minister vnútra Gerhard Karner označil toto opatrenie za nevyhnutné. V prípade zrušenia hraničných kontrol by podľa neho "prevádzačská mafia" okamžite zareagovala a presmerovala trasy, kadiaľ pašuje migrantov, cez Rakúsko.

Kontroly na hraniciach so Slovenskom zaviedlo Rakúsko ešte koncom septembra. Odvtedy podľa rakúskeho ministerstva vnútra zadržali 19 prevádzačov a zastavili viac než 800 osôb pokúšajúcich sa o nelegálne prekročenie hranice.

Rusi mátali Zelenského aj nad morom...
BBC: Prevoz Zelenského do USA skomplikovali ruské ponorky. Ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, ktorý bol na oficiálnej návšteve Washingtonu, sprevádzalo prieskumné lietadlo. Informuje o tom BBC. Obavy Ukrajinský vodca letel v... Čítať ďalej
23 | 12 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!