Hrabko: Kľúče od miešačky teraz DRŽÍ V RUKÁCH ČAPUTOVÁ
23 | 12 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Poslanci si až neskôr uvedomili, čo urobili povalením vlády, skonštatoval publicista Juraj Hrabko.

Aký kvalitný je rozpočet, to sa ešte uvidí

Dohoda o podpore štátneho rozpočtu ukazuje, že si poslanci začali uvedomovať dôsledky vyslovenia nedôvery vláde Eduarda Hegera (OĽANO). 

Hoci podľa pôvodného plánu sa o rozpočte malo hlasovať v januári, parlament ho schválil už v decembri. "Je to uhol pohľadu. Doteraz sa o štátnom rozpočte tak neskoro ešte nerozhodovalo," upozornil Hrabko.         

"Samozrejme, stranícke problémy zapríčinili to, že sa uvažovalo aj o odsunutí na január a začiatok roka s rozpočtovým provizóriom. Potom politici dostali rozum a dokázali sa dohodnúť," dodal.

K ústupkom podľa neho pristúpila tak SaS, ako aj zvyšok bývalej vládnej koalície. "Dokázali dohodu pretaviť aj do hlasovania. Aký kvalitný je rozpočet, to sa ešte uvidí. Ale dobrá správa je, že je rozpočet schválený. Chyby alebo nedorozumenia sa dajú napraviť aj počas budúceho roka," poznamenal Hrabko.

Čo sa týka vlády, "kľúče od miešačky" podľa neho drží prezidentka Zuzana Čaputová. "Platí, že to, ako bude, rozhodne pani prezidentka. Rozhoduje o tom, kto bude vládnuť. Nerozhoduje o situácii v parlamente," upozornil. Parlament by však podľa neho mohol prevziať iniciatívu iba zmenou ústavy.

Darček od Matoviča je realitou. Osudová výzva pre Sulíka
Igor Matovič splnil svoj sľub a konečne odstúpil z postu ministra financií. Pred týždňom sa rozhodol dobre, keď v poslednej chvíli stiahol svoju demisiu. Teraz sa môže postaviť do roly mučeníka, ktorý sa neváhal obetovať, aby pomohol ľuďom,... Čítať ďalej
23 | 12 | 2022 | Diana Zaťková

Koalícia ako vždy bez uvažovania

"Politické strany by si mali premyslieť, čo ďalej, keď už si dokázali povaliť vládu. Evidentne to doteraz premyslené nemali. Ukazuje sa, že ešte sú schopné nájsť nejakú dohodu, to ukázal príklad so štátnym rozpočtom. Strany by sa mali prebrať z 'oplašenia' a začať uvažovať politicky," naznačil Hrabko.

Kľúčová politika sa však podľa neho aktuálne "pečie" v Prezidentskom paláci. "Uvidíme, akú stratégiu zaujme pani prezidentka. Niečo už naznačila, niečo sa dozvieme z novoročného príhovoru," uzavrel Hrabko.

Matovič nám to vytmavil: Keby som odstúpil skôr, NEMALI BY STE TOTO!
Bývalý minister financií Igor Matovič (OĽANO) neľutuje, že zostal vo funkcii aj po júlovej výzve strany SaS na jeho odstúpenie. Tvrdí, že pokiaľ by ustúpil bývalému koaličnému partnerovi, veľká časť pomoci občanom by sa do návrhu štátneho rozpočtu... Čítať ďalej
23 | 12 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!