Gen. Viktorín VYZAUŠKOVAL Naďa: POZOR na svoje právomoci (FOTO+VIDEO)
23 | 12 | 2022 I Eka Balaskova

Pred pár dňami Slovensko prevzalo prvý z celkovo pätnástich tankov Leopard, ktoré nám za našu pomoc Ukrajine daruje Nemecko. Odvolaný minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) sa na sociálnej sieti teší zo spojenectva a zodpovednej spolupráce. Generál Jozef Viktorín (Republika) v týchto tankoch až takú výhodu nevidí.

Navyše ministrovi obrany odkazuje, že jeho právomoci sú v súčasnosti výrazne obmedzené.

Výmena tankov

"Tanky Leopard 2A4 dostaneme ako náhradu avizovanej pomoci pre Ukrajinu v podobe našich vyradených bojových vozidiel pechoty, ktoré sú Ukrajinci schopní opraviť a využiť pri svojej obrane," uvádza minister. 

Informuje, že vďaka tejto výmene sme pomohli nie len Ukrajine, ale aj Ozbrojeným silám SR, pretože sme posilnili slovenský tankový prápor. Nezabudol sa poďakovať ministerke obrany Nemecka "za všetko, čím spoločne odvraciame postup Putina od našich hraníc. Veľká vďaka za pomoc v podobe techniky a teším sa ďalšie projekty, ktoré spolu pripravujeme na posilnenie obrany Slovenska". 

Minister obrany SR Jaroslav Naď a ministerka obrany Nemecka Christine Lambrecht
FB / minister obrany Jaroslav Naď | S ministerkou obrany Nemecka Christine Lambrecht pri odovzdávaní prvého z 15-tich tankov Leopard

Nevie, či sa smiať, alebo plakať

Generál Jozef Viktorín (Republika) však nadšenie ministra Naďa nezdieľa. Cez sociálnu sieť mu položil pár otázok. 

"Viete, že Leopard je tankom 20. storočia? Viete, že je technicky horší, než ten prostriedok, ktorý OS SR používajú? Aj tu sa ukazuje, že odborníkov treba počúvať," hovorí Viktorín a pripomína ministrovi, že pri obrane štátu musí ísť PR bokom. 

ODKAZ vláde a prezidentke! Predčasné parlamentné voľby v máji alebo júni 2023 si želá väčšina voličov
Predčasné parlamentné voľby v máji alebo júni 2023 si želá 59 percent voličov. Vyplýva to z decembrového prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza a denník SME. Neskorší termín predčasných parlamentných volieb v septembri alebo októbri... Čítať ďalej
22 | 12 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Politické školenie

Viktorín upozornil na ešte jeden moment. Minister si podľa neho musí uvedomiť, že nie je ministrom v demisii.

"Vy ste ministrom odvolanej vlády, ktorá bola odvolaná parlamentom. Tým chcem povedať toľko, že aj vaše právomoci sú obmedzené," upozorňuje generál s tým, že vláda v demisii plní svoje povinnosti ďalej, no právomoci vlády odvolanej v parlamente sú veľmi obmedzené. 

"Občan SR potrebuje mať istotu, že jeho bezpečnosť a obranyschopnosť SR je zaistená, čo vo vašom prípade a pri vašich krokoch nevidím," odkazuje generál Viktorín ministrovi obrany.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!