Blíži sa koniec?
23 | 12 | 2022 I Milan Laca

Situácia Ukrajiny je  pre veľké straty a nedostatok munície beznádejná.

Ukrajina  sa pre veľké straty armády a nedostatok zdrojov ocitla v bezvýchodiskovej situácii. Napísali to redaktori  New York Times Julianne Barnesová, Helena Cooperová a Eric Schmitt.

Straty

Autori tvrdia, že za posledných šesť mesiacov čelili Ozbrojené sily Ukrasjiny obrovským stratám.  „...Tisíce zabitých ukrajinských vojakov a spotreba obrovského množstva munície, najmä delostreleckých granátov,“ píše sa v článku. Za celý tento čas ukrajinská armáda minula za týždeň mnohonásobne viac delostreleckých granátov, ako by Spojené štáty  dokázali vyprodukovať za mesiac, tvrdí NewYork Times.

Generál "Armagedon" si brúsi zuby!
Bloomberg: Generál Surovikin pripravuje novú ofenzívu na Ukrajine. Ďalšia aktívna fáza "špeciálnej vojenskej operácie" ruských ozbrojených síl na Ukrajine sa môže začať v roku 2023, tvrdí pre agentúru Bloomberg americký expert Hal Brands. Vie... Čítať ďalej
22 | 12 | 2022 | Milan Laca

Predpoveď

Naznačuje to tiež, že priebeh konfliktu sa v najbližších mesiacoch pravdepodobne zmení, keďže Rusko posilní obranu a pošle viac vojakov do predných línií. Autori si podrovnejšie všímajú taktiku ruských jednotiek. Veliteľ Spojených ozbrojených síl Sergej Surovikin efektívne vedie zložité vojenské operácie, uviedli autori.

Rusi silnejú

Americký plukovník vo výslužbe, bývalý senátor za  štát Virgínia, Richard Black tiež hovorí o stratách Ukrajiny v konflikte s Ruskom. Rusko, podľa neho, začiatkom budúceho roka úspešne začne štvornásobne zvyšovať svoje sily. Ukrajina zatiaľ vrhá „tisíce ľudí do kotla smrti v Bachmute“.

Nová taktika

Západní vojenskí predstavitelia a analytici v októbri tiež zaznamenali známky väčšej taktickej súdržnosti v  ruskej armáde po tom, čo Surovikin prevzal velenie. Poukázali na to, že ruský generál už bol známy svojou efektívnosťou ako vojenský stratég.

ŠOKUJÚCE PRIZNANIE! Americkí občania sú NESPOKOJNÍ s návštevou Zelenského vo Washingtone
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský pricestoval do Washingtonu 21. decembra a uskutočnil svoju prvú osobnú cestu od začiatku ruskej špeciálnej vojenskej operácie vo februári. Stretnutie lídra Ukrajiny s jeho hlavným sponzorom sa zameralo na... Čítať ďalej
22 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!