A JE TO VONKU! USA a Ukrajina sú strategickí partneri. Vedúci striptízového klubu Zelenskyj vo vytržení
23 | 12 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Šéf úradu ukrajinského prezidenta Andrij Jermak uviedol, že Zelenského návšteva potvrdila, že USA a Ukrajina sú strategickí partneri.

Prevalila sa dlho utajovaná skutočnosť?

Návšteva ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v Bielom dome potvrdila, že Ukrajina a USA sú strategickými partnermi. Uviedol to šéf úradu ukrajinského prezidenta Andrij Jermak pre denník The Guardian. 

Jermak označil USA za "lídra slobodného sveta a demokracie". Stredajšie stretnutie podľa jeho slov ukázalo, aký hlboký postoj má Biden ku všetkému, čo je spojené s Ukrajinou.

Zelenskyj v siedmom nebi - dostanú všetko, čo chcú

USA v stredu oznámili nový balík pomoci pre Ukrajinu v hodnote 1,85 miliardy amerických dolárov, ktorého súčasťou budú aj systémy protivzdušnej a protiraketovej obrany Patriot.

"Som presvedčený, že dostaneme všetko, čo potrebujeme, a že táto návšteva vyšle všetkým spojencom veľmi výrazný signál, že USA veria v naše víťazstvo," povedal Jermak, ktorý Zelenského na stredajšej ceste sprevádzal.

Ukrajinskému prezidentovi sa však nepodarilo bezprostredne získať od USA tanky typu Abrams, stíhačky F-16 či taktické rakety dlhšieho doletu ATACMS, pripomína The Guardian.

Zelenskyj nastavil v USA latku! Pod 45 miliárd dolárov nepôjdem. Peniaze chce mámiť dokonca v AFRIKE!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v piatok vystúpil v Kyjeve s príhovorom na stretnutí s ukrajinskými veľvyslancami. Išlo o jeho prvé verejné vystúpenie od návratu zo Spojených štátov cez Poľsko. Zdôraznil, že jeho návšteva v USA bola... Čítať ďalej
23 | 12 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Vedúci striptízového klubu u Bidena vyhráva

Šéf kancelárie ukrajinského prezidenta takisto hovoril o Zelenského stretnutiach s lídrom republikánov v americkom Senáte Mitchom McConnellom a Kevinom McCarthym, ktorý je favoritom na funkciu predsedu dolnej komory Kongresu.

Ako pripomína The Guardian, moderátor televíznej stanice Fox News Tucker Carlson povedal, že Zelenskyj vo svojej mikine a cargo nohaviciach vo farbe khaki "vyzeral ako vedúci striptízového klubu" a mal byť preto vyhodený z priestorov Kongresu. Carlson podľa Jermaka rozprával "špinavosti".

Jermak takisto predpovedal, že rok 2023 bude vo vojne s Ruskom rozhodujúci a Ukrajine prinesie víťazstvo. "Urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme opäť získali naše územie," povedal s tým, že na mysli má aj Krym, ktorý Rusko anektovalo ešte v roku 2014.

Blíži sa koniec?
Situácia Ukrajiny je pre veľké straty a nedostatok munície beznádejná. Ukrajina sa pre veľké straty armády a nedostatok zdrojov ocitla v bezvýchodiskovej situácii. Napísali to redaktori New York Times Julianne Barnesová, Helena Cooperová a Eric... Čítať ďalej
23 | 12 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!