Za dúhovú vlajku rozbil spevákovi sánku: Sudkyňa v prípade nevidí nenávistný motív
22 | 12 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Brutálny útok v skalickej Orlovni má dohru. Stalo sa to 10. decembra, keď skupina šiestich mužov zaútočila na kapelu Berlin Manson, ktorá hosťovala na koncerte Slobodnej Európy. Jej spevákovi Adamovi Dragunovi zlomili sánku. Útočníkovi v prípade prekvalifikovania trestného činu hrozí až 12 rokov za mrežami.

Muž obvinený v súvislosti s útokom na speváka kapely v skalickom hudobnom klube zostáva stíhaný na slobode. Vo štvrtok o tom rozhodol senát Najvyššieho súdu (NS) SR, keď zamietol sťažnosť prokurátora proti predošlému rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. TASR o tom informovala hovorkyňa sťažnostného súdu Alexandra Važanová.

"Najvyšší súd na dnešnom verejnom zasadnutí v trestnej veci obvineného Romana H. zamietol ako nedôvodnú sťažnosť prokurátora proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu z 15. decembra," priblížila hovorkyňa s tým, že senát NS SR považuje rozhodnutie prvostupňového súdu za zákonné a správne.

Sudca pre prípravné konanie ŠTS v Pezinku obvinenému väzbu nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka.

Útok na speváka kapely Berlin Manson sa udial 10. decembra v skalickom klube pre vyvesenie dúhovej vlajky reprezentujúcej LGBTI+ komunitu. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil Romana H. z ublíženia na zdraví a výtržníctva. Trestné činy mali byť spáchané z osobitného motívu.

Šokujúce zistenia o smrti Krčméryho
Päťkrát prekonal maláriu, odumrela mu polovica mozgu a viackrát sa mu vyhrážali smrťou. V utorok 20. decembra, vo veku 62 rokov zomrel profesor Štefan Krčméry. Čo mohlo byť príčinou náhleho úmrtia? Slovensko prišlo z pohľadu verejnosti o... Čítať ďalej
22 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!