Sulík tvrdí, že rozpočet má nedostatky. Veronika Remišová je spokojná
22 | 12 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Predsedníčka koaličnej strany Za ľudí Veronika Remišová, ktorá by sa podľa dlhodobých priekumov, už viac nedostala do parlamentu, vykazuje známky nadmiernej spokojnosti. V reakcii na schválenie štátneho rozpočtu na budúci rok ocenila zodpovednosť všetkých poslancov, ktorí za návrh hlasovali. Štátny rozpočet na rok 2023 má ale nedostatky, nechal sa počuť Sulík.

"Znamená to, že ľudia dostanú pomoc pri energetickej kríze, rodiny s deťmi zvýšené prídavky, podporu dostanú zdravotníci aj dôchodcovia. V týchto veľmi ťažkých časoch je to pre ľudí na Slovensku skvelá správa," zhodnotila Remišová. Celý proces podľa nej mohol byť bez zbytočného naťahovania a cirkusu. "Dôležitý je však výsledok a ten sa ráta. Ďakujem premiérovi Eduardovi Hegerovi za jeho vytrvalosť v rokovaniach," dodala jedna z najnedôveryhodnejších osobností v politike.

Podľa Sulíka má rozpočet nedostatky

Štátny rozpočet na rok 2023, ktorý vo štvrtok schválili poslanci Národnej rady (NR) SR, má nedostatky, no strana SaS urobila na jeho zmenu všetko, čo sa v aktuálnej situácii dalo dosiahnuť. Po hlasovaní to povedal predseda strany Richard Sulík. "Schválený štátny rozpočet nie je úplne podľa našich predstáv, ale urobili sme, čo bolo v našich silách," povedal Sulík.

Pripomenul, že na požiadavku liberálov boli do rozpočtu zavedené výdavkové limity a časť prostriedkov zo všeobecnej pokladničnej správy bola rozpísaná do kapitol rezortov zdravotníctva a spravodlivosti . Sulík uznal, že rozpočet ráta s výrazne vyššími výdavkami ako s príjmami. "Deficit je obrovský. Chcem veriť, že budúci rok sa situácia upokojí, najmä čo sa týka inflácie, a že už takýto veľký deficit nikdy viac mať nebudeme," dodal Sulík.

Parlament vo štvrtok schválil štátny rozpočet na budúci rok. Za zákon roka zahlasovalo 93 zo 136 prítomných poslancov. Potvrdila sa tak dohoda koaličných strán OĽANO, Sme rodina, Za ľudí s opozičnou SaS na podpore rozpočtu. Deficit verejných financií SR by mal v budúcom roku vzrásť na 6,44 % hrubého domáceho produktu (HDP) z tohtoročných takmer 5 %.

JE ZAHLASOVANÉ! Plénum schválilo rozpočet na budúci rok
Parlament vo štvrtok schválil štátny rozpočet na budúci rok. Za zákon roka zahlasovalo 93 zo 136 prítomných poslancov. Potvrdila sa tak dohoda koaličných strán OĽANO, Sme rodina, Za ľudí s opozičnou SaS o podpore rozpočtu. Spolu s ním vzalo plénum... Čítať ďalej
22 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!