Rozpočet na rok 2023: Heger hovorí o vianočnom darčeku. Raketová oslava poslankyne Tabák (VIDEO)
22 | 12 | 2022 I Ivan Mihale

Poslanci Národnej rady (NR) SR schválením štátneho rozpočtu na rok 2023 odvrátili ohrozenie doručenia pomoci pre občanov. Na štvrtkovej tlačovej konferencii po hlasovaní pléna to povedal premiér Eduard Heger (OĽANO), podľa ktorého je schválenie rozpočtu vianočný darček pre občanov. V rozpočtovom provizóriu by štát napríklad nemohol dotovať dodávateľom ceny energií pre domácnosti.

FOTO TASR - Jakub Kotian
FOTO TASR - Jakub Kotian
FOTO TASR - Jakub Kotian
FOTO TASR - Jakub Kotian
FOTO TASR - Jakub Kotian

"Schválili sme zákon roka a môžem povedať, že toto je skutočný darček pre ľudí, pre občanov Slovenskej republiky, pretože práve tento rozpočet je historicky bezprecedentne najväčší, čo sa týka pomoci občanom," povedal Heger. Premiér dodal, že okrem dotovaní nákladov na energie pre obyvateľov sa z rozpočtu budú podporovať aj firmy či samosprávy. Ohrozené tak podľa neho nie je ani plánované zvyšovanie miezd v zdravotníctve či v školstve.

Poslankyňa Tabák to oslávila

Poslankyňa Romana Tabák z koaličnej strany Sme rodina sa zo schválenia zákona o štátnom rozpočte na rok 2023 evidentne veľmi tešila. Len niekoľko sekúnd po hlasovaní priamo v pléne parlamentu vystrelila konfety.

Nepovoleným spôsobom oslavy vyplašila viacerých poslancov. Jej stranícky šéf a súčasne predseda parlamentu Boris Kollár už povedal, že sa týmto oslavným aktom bude zaoberať disciplinárny výbor. Tabák zrejme porušila pravidlo, ktorým v minulom volebnom období zakázali akékoľvek vizuálne pomôcky.

Sulík tvrdí, že rozpočet má nedostatky. Veronika Remišová je spokojná
Predsedníčka koaličnej strany Za ľudí Veronika Remišová, ktorá by sa podľa dlhodobých priekumov, už viac nedostala do parlamentu, vykazuje známky nadmiernej spokojnosti. V reakcii na schválenie štátneho rozpočtu na budúci rok ocenila zodpovednosť... Čítať ďalej
22 | 12 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!