Počasie počas sviatkov. Zohrejeme sa nielen pri srdci
22 | 12 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Meteorológovia očakávajú na Štedrý deň výrazné oteplenie. Na juhozápade Slovenska môže lokálne teplota prekročiť desať stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

Na území SR sa podľa meteorológov už dlhšie udržiava inverzný ráz počasia. "Teplý vzduch k nám prúdi po južnom okraji tlakovej níže najmä vo vyšších polohách," priblížili.

Počas noci a piatka (23. 12.) očakáva SHMÚ ďalšie oteplenie. "Ešte výraznejšie oteplenie (výraznejšie rozrušenie chladnej prízemnej inverznej vrstvy) očakávame v sobotu na Štedrý deň (24. 12.), keď bude lokálne, najmä na juhozápade, aj viac ako desať stupňov Celzia," spresnili meteorológovia.

V niektorých inverzných polohách, najmä na Gemeri, dolnom Spiši či v Žilinskom a Prešovskom kraji, môže byť aj v sobotu popoludní len pár stupňov nad nulou.

Zelenský: Uvedomte si, že pomoc Ukrajine nie je charita ale investácia do bezpečnosti
"Vaše peniaze nejdú na charitu, je to investícia do svetovej bezpečnosti a demokracie, s ktorou zaobchádzame čo najzodpovednejšie," vyhlásil to v stredu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v príhovore, ktorý predniesol v americkom Kongrese.... Čítať ďalej
22 | 12 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!