Adam Lučanský: Otec vedel, že ak sa vráti do dvoch týždňov, padne vláda (VIDEO)
21 | 12 | 2022 I Eka Balaskova

Blíži sa výročie smrti generála Milana Lučanského (+50), ktorá stále nie je celkom objasnená, hoci vládna moc tvrdí, že Lučanský spáchal samovraždu. Opoziční politici, ako aj jeho rodina s výsledkami vyšetrovania nie sú spokojní. 

Hosťom Mimi Šramovej bol jeho syn, Adam Lučanský, ktorý nepravosť výsledkov vyšetrovania dokladá dôkazmi. Tvrdí však, že vyšetrovanie podlieha antikampani a za smrťou jeho otca je sprisahanie. Adam Lučanský vyslovil nedôveru voči znalcovi, ktorý podľa neho urobil pri obhliadke tela a vyšetrovaní závažné, neprehliadnuteľné chyby.

Všeobecne známe fakty

Podľa výpovedí kajúcnika Pakšiho mal gen. Lučanský súhlasiť s tým, že bude pomáhať skupine takáčovcov. Oslovil ho Böhm, ktorý spolupracuje s políciou, a na stretnutí mal byť aj Paksi. Podľa výpovede Paksiho a Böhma sa dohodli, že Lučanský bude zabezpečovať krytie Böhmových podvodných podnikateľských aktivít. Zhruba pol roka teda generál Lučanský mal dostávať paušálnu sumu práve za túto "službu". 

3. decembra 2020 sa generál Lučanský vrátil z dovolenky v Chorvátsku, prihlásil sa na polícii, ktorá ho hneď zadržala.

Škandál: Lučanský mal zobrať na úplatkoch viac ako pol milióna!“
Tak to je skutočná bomba. Bývalého prezidenta policajného zboru Milana Lučanského usvedčuje jeho kolega z brania viac ako polmiliónového úplatku. Diať sa to malo už aj za ministra Kaliňáka a šéfa polície Gašpara. Čítať ďalej
03 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Veľmi rýchly spád

Na Mikuláša 2020 sudkyňa rozhodla o väzbe pre Milana Lučanského, ktorý sa na výpovedi bránil aj tým, že do celej veci ho namočili "kajúcnici" Bőhm a Pakši. 10. decembra Milana Lučanského hospitalizovali vo Vojenskej nemocnici v Ružomberku, kde mu operovali oko. "V hre" bola prasknutá cievka, ale aj bitka, neskôr údajný neúspešný pokus o samovraždu. 29. decembra 2020 nechal generálny prokurátor urobiť previerku, ktorá zistila, že zranenia si Lučanský skutočne privodil sám, neskôr na ďalší deň generál Lučanský v prešovskej nemocnici zomrel.

Nedošlo k cudziemu zavineniu

Pred nedávnom prokuratúra ukončila vyšetrovanie smrti generála Lučanského s výsledkom, že jeho smrť nezavinila cudzia osoba. Rodina, ako ani jej právny zástupca JUDr. Miroslav Radačovský sa s týmto výsledkom nestotožňujú.

Generál Lučanský nemal spáchať samovraždu!
Generál Milan Lučanský podľa právneho zástupcu rodiny, nemal spáchať samovraždu. Radačovský tvrdí, že rozhodnutie prokurátora je právoplatné a práve preto mám právo o ňom pochybovať! Pozostalí po bývalom prezidentovi Policajného zboru Milanovi... Čítať ďalej
05 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Majú dôkazy

"Stojí proti nám veľa štátnych zamestnancov, "mafia" politikov, ktorí proti našej rodine dlhodobo vedú kampaň. Nemôžu zmeniť status quo toho, čo všetko sa odohralo, lebo by to položilo celú vládu," myslí si Adam Lučanský a podľa dôkazov zo spisu majú dôvodné podozrenie, že jeho otec bol obeťou sprisahania. Predtým, než šiel gen. Lučanský do väzby, Adamovi povedal, že buď bude do dvoch týždňov vonku, alebo padne vláda. 

Nenechajú to vyšumieť

Rodina Lučanských nechce, aby šiel celý prípad do stratena. Pripomenul, že otec sa dobrovoľne vrátil z Chorvátska.

"Netušil, kam až sú schopní niektorí ľudia zájsť. Následne na to mediálny ošiaľ. Keď sa človek raz dostane do väzby, tak už ho majú a samozrejme, prezumpcia neviny nefunguje. Prišli absurdné poranenia, odmietanie vydania zdravotnej dokumentácie zo strany nemocnice v Ružomberku. Následne smrť za zvláštnych okolností, pričom sme nemali možnosť komunikovať navzájom," sumarizuje Adam Lučanský. 

Komisia nemala právny základ

Podľa Adama Lučanského komisia nemala žiadny právny základ, jej úlohou malo byť len vyšetrenie postupu ZVJS (Zboru väzenskej a justičnej stráže, pozn. red.). Celé to malo za účel, vytvorenie "správnej" verejnej mienky.

Navyše vo vyšetrovaní chýbajú časti kamerového záznamu a neboli vypočutí znalci, ktorých navrhovala vypočuť rodina.

"Znalec, ktorý robil dodatočnú obhliadku tela generála Lučanského urobil tak závažné chyby, že je pre nás nepochopiteľné, že vyšetrovateľovi je to jedno," hovorí Lučanský. 

Adam Lučanský
Zdroj: Mimi Šramová | Adam Lučanský

Boj s veternými mlynmi

"Akonáhle sa vynorila nejaká pochybnosť, tak znalec bol vypočutý vo veci. Je to boj s veternými mlynmi, ale uvidíme," nestráca nádej Adam Lučanský. Pre rodinu je zásadnou vecou neexistencia tzv strangulačnej ryhy (stopa škrtidla na hrdle, pozn. red.). Majú dôkazy, že generál Lučanský sa neobesil.

"Máme dôkazy, čo bolo príčinou smrti, ale vyšetrovateľ sa s tým zámerne nezaoberal," tvrdí Adam Lučanský, podľa ktorého je to politická objednávka a za smrť jeho otca nesú zodpovednosť štátne orgány. Dokázať to však nevie, kvôli množstvu politických a zákulisných hier, do ktorých nevidia.

Ako však Lučanský avizoval už na nedávnej tlačovke, vec je na Ústavnom súde a pôjdu s ňou aj na Európsky súd pre ľudské práva. Nechce však predbiehať situáciu, pretože celé to naväzuje na politickú situáciu. 

Pietna spomienka

Aj v tomto roku sa uskutoční na martinskom cintoríne 30. decembra pietna spomienka. 

"Na Národnom cintoríne v Martine 30. 12. o štrnástej bude za účasti rodiny pietna spomienka, na ktorú touto cestou pozývam aj verejnosť," pozýva Adam Lučanský, ktorý nemá informácie, či prídu aj nejakí politickí aktéri.

https://www. youtube.com/watch?v=Owhpp1W5IJw&t=615s&ab_channel=RozhovorysMimiŠramovou

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!