GP Maroš Žilinka: DETI musia byť na prvom mieste, aj preto som podpísal TÚTO dohodu
20 | 12 | 2022 I Ivan Mihale

"Deti – naša budúcnosť, deti musia byť na prvom mieste". Píše generálny prokurátor SR Maroš Žilinka na sociálnej sieti. Oznámil tak podpísanie dohody, ktorá to má nielen potvrdiť, ale najmä previesť do praxe. Dohodu uzavrel s komisárom pre deti Jozefom Mikloškom.

"Pri každom kroku či rozhodnutí, týkajúcom sa detí, musí byť ZÁUJEM DIEŤAŤA prvoradý," píše generálny prokurátor a zároveň dodáva:

"Všetci sme povinní zabezpečiť plné a účinné využívanie práv detí, uznaných Dohovorom OSN o právach dieťaťa, v záujme celistvého telesného, duševného, duchovného, morálneho, psychologického a sociálneho vývoja dieťaťa."

Podľa jeho slov, ochrana práv detí je jednou z jeho hlavných prirít. "Tento môj zásadný postoj je nemenný a ochrana práv tých najzraniteľnejších, ktorými sú deti, bola, je a zostáva dominantnou pri výkone funkcie generálneho prokurátora."

Dohoda s komisárom pre deti

Žilinka neskrývajúc radosť oznámil: "Dnes som podpísal s komisárom pre deti Jozefom Mikloškom DOHODU O SPOLUPRÁCI medzi Generálnou prokuratúrou Slovenskej republiky a Úradom komisára pre deti."

Čo je predmetom dohody?

"Predmetom spolupráce bude vzájomná výmena informácií a poznatkov o dodržiavaní práv detí v spoločnosti a o presadzovaní práv priznaných deťom medzinárodnými zmluvami, odborné stretnutia, súčinnosť pri dodržiavaní práv detí umiestnených v zariadeniach mimo rodiny a spolupráca v trestnom konaní." Uzavrel svoj status na sociálnej sieti.

Maroš Žilinka zavrel neprajníkom ústa! Týmto odkazom si získal srdcia Slovákov
Milovaný aj nenávidený. Aj toto sa dá v skratke povedať o Marošovi Žilinkovi, ktorého za Generálneho prokurátora pred 2 rokmi paradoxne volený aj liberálmi. Dnes je pevná ruka Maroša Žilinku až natoľko pevná, že neslúži liberálom ale riadi sa... Čítať ďalej
10 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!