Pokrytectvo Zelenského nepozná hraníc! Ukrajinské deti vraj prosia Mikuláša o zbrane a protivzdušnú obranu
19 | 12 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Ukrajinské deti tento rok prosia Mikuláša o systémy protivzdušnej obrany a zbrane pre ukrajinskú armádu, vyhlásil v pondelok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pri príležitosti sviatku svätého Mikuláša podľa juliánskeho kalendára. TASR správu prevzala z americkej televízie CNN.

"Na svätého Mikuláša... dali ruskí teroristi ukrajinským deťom darček v podobe nových útokov," povedal Zelenskyj prostredníctvom videoodkazu na stretnutí lídrov krajín združených v Spoločných expedičných silách (JEF), ktoré sa koná v lotyšskej Rige.

"Ukrajinské deti vo svojich listoch pre svätého Mikuláša žiadajú systémy protivzdušnej obrany, zbrane, víťazstvo – víťazstvo pre všetkých Ukrajincov... Konajme!" uviedol.

Zelenskyj zároveň vyzval lídrov JEF, ktorých súčasťou sú Dánsko, Estónsko, Fínsko, Island, Litva, Lotyšsko, Holandsko, Nórsko, Spojené kráľovstvo a Švédsko, aby naďalej vojensky podporovali Ukrajinu a "urýchlili tak cestu ukrajinských ozbrojených síl za víťazstvom".

"Naše víťazstvo bude víťazstvom pre každého z vás, pre Európu a pre vašich obyvateľov – víťazstvo, na ktoré sa teší celý svet," uzavrel ukrajinský prezident.

Ukrajina slávi sviatok svätého Mikuláša 19. decembra, keďže sa riadi juliánskym kalendárom, ktorý sa od gregoriánskeho odchyľuje o 13 dní.

Pridružená výroba ukrajinskej armády
Ozbrojené sily Ukrajiny v smere na Kupjansk začali rúbať lesy na predaj. Dôstojník Ľudových milícií Luganskej ľudovej republiky Andrij Maročko povedal, že výrub sa vykonáva barbarským spôsobom, bez dodržiavania environmentálnych... Čítať ďalej
19 | 12 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!