Severná Kórea odpálila do mora ďalšiu balistickú raketu
18 | 12 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Severná Kórea vystrelila v nedeľu ďalšiu balistickú raketu do Východného mora, známeho aj ako Japonské more, uviedli juhokórejské aj japonské úrady. TASR správu prevzala od agentúr AP a DPA.

Zbor náčelníkov štábov (JCS) juhokórejskej armády uviedol, že k odpalu došlo ráno miestneho času, viac informácií však neposkytol. Správu potvrdila aj kancelária japonského premiéra Fumia Kišidu.

K odpáleniu došlo tri dni po tom, ako Severná Kórea oznámila, že otestovala "vysoko výkonný motor na tuhé palivo" pre novú strategickú zbraň.

Severná Kórea odpálila tento rok viac rakiet ako kedykoľvek predtým - otestovala ich už viac než 60. V novembri otestovala odpálenie medzikontinentálnej balistickej strely Hwasong-17 - najväčšej rakety v jej arzenáli. Severokórejský líder Kim Čong-un po teste vyhlásil, že jeho krajina bude čeliť jadrovým hrozbám USA pomocou vlastných jadrových zbraní.

JE ČAS VYPUSTIŤ MOČIAR! Okomentoval Orbán skorumpovanú EÚ
Maďarský premiér Viktor Orbán hovorí, že „každý vedel“, že EÚ bola skorumpovaná už pred nedávnym megaškandálom. Podľa neho by sa mal masívny korupčný škandál v Európskej únii využiť ako príležitosť na „vypustenie močiara“ v Bruseli. O téme... Čítať ďalej
18 | 12 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!