Pamätáte si rozprávku Dlhý nos? Prečítajte si ako to spojil Dráčik
18 | 12 | 2022 I Eka Balašková

Sieť hračkárstiev Dráčik pred Vianocami vyšla na titulnej stránke s novým banerom. Určite si pamätáte na rozprávku Dlhý nos. A práve na túto rozprávku sa odvoláva majiteľ internetového obchodu.

Viete si predstaviť, ako by to vyzeralo, keby zlodejom aj v realite po istej sume podrástol nos? Viglaský popisom trampôt, ktoré by to spôsobilo, zrejme zase "riadne zadrie", lebo veď z mocných si robiť vtipy sa nevypláca.

Nevyplatila sa im ani úprimnosť

Majiteľ Dráčika však vo svojich baneroch nepracuje len s ironickým slovom. Len nedávno upozornil na "rozbušky", na ktorých Slovensko sedí a tvári sa, že všetko je tak, ako má byť. 

"Do toho mixu negatívnych faktorov a nálad sa eskaluje závažná utečenecká kríza," popísal ani nie pred mesiacom Viglaský na stránke to, čo systematicky vytvára napätie v spoločnosti.

DRÁČIK vláde ostro a úderne: Ako sme sa na TOTO pripravili?
Banery na hlavnej stránke internetového obchodu s hračkami spoločenskú hladinu rozvírili už niekoľkokrát. Aktuálne slovenský predajca hračiek Dráčik pre svoj baner zvolil seriózne, no až mrazivo realistické zhrnutie súčasného diania. Na aktuálnej... Čítať ďalej
30 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Aktuálne sa vrátil k ironickému tónu

Podľa Viglaského by bolo spravodlivé, keby človeku za každých nepoctivo získaných stotisíc eur narástol nos o centimeter. 

"Bola by to celkom sranda, ale niekomu by určite do smiechu nebolo," píše Viglaský a popisuje celý rad komplikácií, ktoré by majiteľ "takéhoto" nosa musel riešiť. Ako príklad uvádza, že ako prevencia by museli byť povinné okuliare - to kvôli neopatrnému pichnutiu nosom do cudzieho oka. 

V parlamente s tým rátali

Viglaský si myslí, že priestory parlamentnej sály sú práve preto také veľkorysé - aby sa tam všetky tie dlhé nosy zmestili. 

"Preto je sedenie terasovité. Už len stačí niektorých presadiť viac dozadu a všetko je doladené," baví sa Viglaský, ktorý by ale v prípade dlhých nosov videl problém v tlačovkách, teda v dĺžke dosahu mikrofónov. 

"Možno by ž tlačovky tých, čo bojujú proti korupcii a tých, čo sú akože nespravodlivo osočovaní z korupcie, skončili. Ktovie?" Kladie si rečnícku otázku Viglaský, podľa ktorého by si trvalý pobyt viacero občanov zmenilo zo Slovenska na Dubaj. "V púšti len tak niekoho nestretneš, keď nepočítam ťavy, čiže by nedochádzalo ku kolíziám s dlhými nosmi.

Zákonodárca z Dráčika

"Prijímam tento zákon s okamžitou platnosťou. Takže pozor na dlhé nosy. Vtáka poznáš po perí a človeka po nose," uzatvára svoj ironický baner majiteľ Dráčika.

Zdroj: www.dracik.sk
www.dracik.sk

U Dráčika nič nové

Viglaský už niekoľkokrát dokázal, že triafať do čierneho sa dá aj humorom a satirou. Len nedávno vyhlásil "Ľudovú zbierku na posilnenie protivzdušnej obrany", v ktorej pozýva do fiktívnej obce Zúfalovce, kde predseda miestneho družstva so svojou asistentkou a miestnym bábkovým divadlom zahrajú americkú frašku... Ironická pozvánka je plná mien, ktorých podobnosť s vládnymi predstaviteľmi je "čisto náhodná". 

Stojí si za tým

Dušan Viglaský si za svojimi vyjadreniami stojí, za nikoho sa neskrýva. Pokračuje tak v plnení sľubu, že s týmito banermi prestať nemieni.

Dráčik satiricky triafa do čierneho: Naďko aj Čauputvárová...
Slovenská sieť predajní Dráčik s hračkárskym sortimentom dala o sebe vedieť už niekoľkokrát. Najnovšie ide o satiru, kde autor triafa do čierneho! Spomína Naďka aj Čauputvárovú! Hračkárstvo Dráčik je v centre pozornosti, len preto že sa jeho... Čítať ďalej
21 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME! Nájdete nás na www.hlavnydennik.sk