JE ČAS VYPUSTIŤ MOČIAR! Okomentoval Orbán skorumpovanú EÚ
18 | 12 | 2022 I Diana Zaťková

Maďarský premiér Viktor Orbán hovorí, že „každý vedel“, že EÚ bola skorumpovaná už pred nedávnym megaškandálom. Podľa neho by sa mal masívny korupčný škandál v Európskej únii využiť ako príležitosť na „vypustenie močiara“ v Bruseli. O téme informuje Breitbart.

Prebiehajúci korupčný škandál v srdci Európskej únie bol okrem iného príčinou zatknutia podpredsedu Európskeho parlamentu a zatvorenia kancelárií dvoch organizácií na ochranu ľudských práv. Belgickí vyšetrovatelia orgánov činných v trestnom konaní boli pravdepodobne vyplatení ako súčasť ovplyvňovania operácie zo strany Kataru ovládaného šaríou, ktorý je hostiteľom stále prebiehajúcich majstrovstiev sveta.

Snímky dôkazov, ktoré s agentúrou Associated Press zdieľala belgická federálna justičná polícia, ukazujú doslovne kufríky naplnené hotovosťou – „časť z 1,5 milióna eur, ktoré našla a zabavila belgická polícia v Bruseli,“ uvádza tlačová agentúra.

Rusko asi niečo chystá...
Putin si na Spoločnom zasadnutí veliteľstva ozbrojených síl vypočul návrhy na ďalší priebeh "špeciálnej operácie". Ruský prezident na stretnutí v sídle armády, zapojenej do "špeciálnej operácie" na Ukrajine, vyjadril pripravenosť vypočuť si... Čítať ďalej
17 | 12 | 2022 | Milan Laca

„Tento summit EÚ bol poznačený zatknutím ľavicového podpredsedu Európskeho parlamentu na základe obvinení z korupcie. Všetci vedeli, že Brusel je plný korupcie, ale teraz to dospelo do štádia, keď musela zasiahnuť polícia,“ komentoval premiér Orbán v samotnom mocenskom centre EÚ na koncoročnom zasadnutí Európskej rady. 

"Koupčný škandál otriasol európskymi inštitúciami, prebiehali domové prehliadky, polícia zabavila milióny eur a šíria sa špekulácie o tom, ktorí ďalší bruselskí politici by mohli byť do toho zapletení," pokračoval maďarský líder.

"Mnohí veria, že cesta by mohla viesť k tým na najvyšších úrovniach," dodal.

Orbán povedal, že jeho vláda presadzuje „hĺbkové a rozsiahle vyšetrovanie korupčného škandálu v Bruseli“, pričom zopakoval slová svojho dlhoročného spojenca Donalda Trumpa a dodal, že „je čas vysušiť močiar tu v Bruseli“.

Zdroj: Twitter Police Fédérale

Orbán má viac dôvodov ako iní na škodoradosť zo škandálu. Establišment EÚ totiž neustále zasahuje do maďarskej domácej politiky, ako napr. zákon "Stop Soros", ktorého cieľom je zvýšiť transparentnosť mimovládnych organizácií, pokiaľ ide o financovanie zo zahraničia, a krok k zákazu propagácie transgenderizmu v školách a v súčasnosti zadržiavanie celého maďarského podielu na financovaní EÚ.

Je to zdanlivo dôsledok obáv EÚ o „vládu zákona“ v Maďarsku , hoci mnohí veria, že je to v skutočnosti odplatou za neochotu Maďarska podpísať eskaláciu súčasnej sankčnej vojny s Ruskom, ktorú Orbán považuje za ekonomické sebapoškodzovanie a odmietnutie implementovať kvóty EÚ na prerozdeľovanie migrantov – problém, pri ktorom sa Poľsko dostalo do varu.

Ak vezmeme do úvahy kritiku Maďarska zo strany EÚ, prvou reakciou premiéra Orbána na zatýkanie v Bruseli bol provokatívny tweet s textom „Dobré ráno Európskemu parlamentu!“ sprevádzaný starým školským memom o miestnosti plnej búrlivo sa smejúcich mužov s titulkom: „A potom povedali, že [Európsky parlament] je vážne znepokojený korupciou v Maďarsku“.

Zdroj: Twitter Viktor Orbán

Rozvrat? Dlhé bezvládie? Matovičovi to paradoxne VYHOVUJE
Stiahnutie demisie v poslednej chvíli nebol od ministra financií pochabý čin. Igor Matovič sa nerozhodol iba na základe telefonátu, dal sa viesť svojou politickou intuíciou. A možno správne. Skonštatoval to vo svojom komentári pre denník Pravda... Čítať ďalej
17 | 12 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!