Rusku sa podarilo prekaziť dodanie zahraničných zbraní na Ukrajinu
17 | 12 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Rusko v sobotu oznámilo, že pri piatkovom rozsiahlom útoku na Ukrajinu zabránilo dodaniu zbraní zo zahraničia na Ukrajinu. Piatkový útok pritom spôsobil po celej Ukrajine narušenie dodávok elektrickej energie a vody, informuje agentúra AFP.

V piatok "boli na Ukrajine vysokopresnými zbraňami zasiahnuté systémy vojenského veliteľstva, vojensko-priemyselný objekt a ich podporné energetické zariadenia... Bol dosiahnutý cieľ. Všetky vytýčené objekty boli zasiahnuté," uviedlo ruské ministerstvo obrany.

"V dôsledku útoku bol narušený prevoz zbraní a munície zahraničnej výroby, bol zablokovaný postup záložníkov do oblastí, v ktorých prebiehajú boje," dodáva rezort s tým, že sa ruskej armáde podarilo prerušiť aj činnosť ukrajinských firiem pôsobiacich v obrannom sektore.

Ukrajina bola v piatok opäť vystavená masívnym, raketovým útokom z Ruska. Generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl v sobotu ráno informoval, že na ukrajinskú infraštruktúru bolo v piatok vypálených celkovo 98 rakiet. Koľko rakiet zastavila protivzdušná obrana, však ukrajinská armáda neuviedla. Útoky sa sústredili najmä na Kyjevskú, Charkovskú a Záporožskú oblasť.

Rusko asi niečo chystá...
Putin si na Spoločnom zasadnutí veliteľstva ozbrojených síl vypočul návrhy na ďalší priebeh "špeciálnej operácie". Ruský prezident na stretnutí v sídle armády, zapojenej do "špeciálnej operácie" na Ukrajine, vyjadril pripravenosť vypočuť si... Čítať ďalej
17 | 12 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!