Grécko: Pri Lesbose stroskotala loď s migrantmi, jedno dieťa našli mŕtve
17 | 12 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Po stroskotaní lode s migrantmi pri gréckom ostrove Lesbos našli záchranári v piatok skoro ráno mŕtve telo dvojmesačného dieťaťa. TASR správu prevzala v sobotu z agentúry AFP.

Chlapčeka previezli do nemocnice, kde ho vyhlásili za mŕtveho, uviedol koroner Theodoros Nousias.

Čln s migrantmi pochádzajúcimi prevažne z Afriky narazil na skaly pri pobreží v oblasti Fara, informovali zdroje z prijímacieho strediska na Lesbose. Počas operácie sa podarilo zachrániť 34 mužov, žien a detí. Dvaja z nich utrpeli ľahké zranenia.

Grécka pobrežná stráž uviedla, že za prvých osem mesiacov tohto roka zachránila približne 1500 ľudí, v porovnaní s menej ako 600 osobami za rovnaké obdobie minulého roka.

Podľa údajov Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) od začiatku roka 2022 v Stredozemnom mori doteraz zahynulo alebo sa stratilo takmer 2000 migrantov.

Rusko asi niečo chystá...
Putin si na Spoločnom zasadnutí veliteľstva ozbrojených síl vypočul návrhy na ďalší priebeh "špeciálnej operácie". Ruský prezident na stretnutí v sídle armády, zapojenej do "špeciálnej operácie" na Ukrajine, vyjadril pripravenosť vypočuť si... Čítať ďalej
17 | 12 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!