Ukrajina: V Kyjeve sa ozvali viaceré výbuchy
14 | 12 | 2022 I im/tasr

V ukrajinskej metropole Kyjev došlo v stredu ráno k viacerým výbuchom. Starosta Vitalij Kličko explózie bez bližších podrobností potvrdil na sociálnej sieti. Podľa ukrajinských médií podnikli ruské ozbrojené sily na trojmiliónové mesto a jeho okolie útoky bezpilotnými lietadlami. TASR informácie prevzala od agentúry DPA a stanice Sky News.

FOTO TASR/AP
FOTO TASR/AP
FOTO TASR/AP
FOTO TASR/AP

Kyjevské úrady oznámili, že bola nasadená protivzdušná obrana. V hlavnom meste, okolitej oblasti, ako aj v susednej Žytomyrskej a Vinnickej oblasti zneli podľa svedkov agentúry Reuters asi 20 minút sirény leteckého poplachu. Správy o možných škodách sa zatiaľ neobjavili.

Kličko potvrdil výbuch v Ševčenkivskom obvode v centrálnej časti Kyjeva. Prostredníctvom aplikácie Telegram doplnil, že na miesto vyslali príslušníkov pohotovostných služieb.

Lipšic má poriadny PROBLÉM! Polícia obnovila vyšetrovanie vo veci jeho bezpečnostnej previerky!
Lipšic má poriadny PROBLÉM! Polícia sa opätovne zaoberá podnetom na trestné stíhanie vo veci bezpečnostnej previerky špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica. O obnovení v predchádzajúcom období odmietnutého trestného stíhania informoval na... Čítať ďalej
13 | 12 | 2022 | Ivan Mihale/tasr