Šéfredaktorke SME prišiel Otvorený list. Kto jej ho zaslal?
15 | 12 | 2022 I Ivan Mihale

Odosielateľ Otvoreného listu sa už nemohol ďalej prizerať na útoky novinárov a tentokrát sa rozhodol doslova a dopísmena klepnuť po prstoch šefredaktorke SME. Kto jej ho zaslal?

Rusofóbia na Slovensku a v mainstreame nepozná hraníc. Svedčí o tom aj článok redaktora denníka SME kde autor porovnáva dielo ruského filozofa s knihou Mein Kampf. Ibaže na ruský spôsob. Ruská ambasáda sa voči takýmto článkom ohradila a poslala Otvorený list.

List prinášame v plnom znení

Vážená pani šéfredaktorka!

Vo Vašich novinách 9. decembra vyšiel ďalší z článkov, písaných na objednávku, s hrubými rusofóbskymi útokmi, ktoré sa, žiaľ, pre autorov píšucich v SME na ruskú tému stali normou. V článku sa spomína aj naše veľvyslanectvo, ktorého predstaviteľ sa zúčastnil na prezentácii prvého slovenského prekladu knihy vynikajúceho ruského filozofa 19. storočia N.Ja.Danilevského. V tejto súvislosti považujeme za potrebné ozvať sa.

Ak máme súdiť podľa nenávisti ku všetkému ruskému, čo srší z článku, jeho autor si skutočne preštudoval neslávne známy Mein Kampf, ku ktorému si dovolil prirovnať dielo ruského mysliteľa, ktorý hlboko ovplyvnil názory takých filozofov, ako O.Spengler, A.Toynbee, K.Leontiev, L.Gumiľov a iní. Sme presvedčení, že dielo N.Ja.Danilevského si autor článku uverejneného vo Vašich novinách neprečítal, inak by sa k písaniu podobných nezmyslov neznížil.

Posielame Vám výtlačok knihy N.Ja.Danilevského Rusko a Európa s prosbou, aby ste ju odovzdali autorovi článku, mimochodom, bez veľkej nádeje, že si ju naozaj prečíta a zamyslí sa.

S neustále rovnakou hlbokou úctou k slovenskej kultúre ako dôležitej súčasti všeslovanskej civilizácie

Ako vnímajú Slováci utečencov z Ukrajiny. Prieskum vás PREKVAPÍ!
Najnovší prieskum mimovládnej organizácie Globsec ukazuje, že väčšina Slovákov má negatívny vzťah k utečencom z Ukrajiny. Predbehli sme aj ostatné štáty vo V4-ke. Česi, Poliaci ale aj Maďari majú vo väčšine pozitívny vzťah k vojnový utečencom z... Čítať ďalej
14 | 12 | 2022 | im

Zdroj: Telegram