Farkašovský: Bezprízorné a ŠPEKULATÍVNE FIGÚRKY - Spolu a Progresívne Slovensko
14 | 12 | 2022 I Diana Zaťková

Všimli ste si – ako vstáva Fénix z popola? Myslím tým dve politické strany, ktoré sa snažia udomácňovať v médiách i parlamente. Strany, ktoré nemajú žiadnu parlamentnú legitimitu. Strany, ktoré nikto nevolil – iba v nich zaparkovali promiskuitní poslanci iných strán, ktorí radi prelietavajú z kvetu na kvet. Takto na vzmáhajúci sa vplyv strán Spolu a Progresívne Slovensko, ktoré v posledných voľbách maximálne pohoreli, upozorňuje vo svojom statuse bývalý poslanec a redaktor Karol Farkašovský.

Názor Karola Farkašovského prinášame v plnom znení.

Jedna je strana Spolu (nevie sa s kým vlastne chce byť spolu), ktorá najnovšie koketuje s M. Dzurindom. Ale trápi sa v preferenčnom politickom inkubátore a má problémy so svojím veľmi chatrným výtlakom 0,7 % .

Druhou je Progresívne Slovensko, ktoré je zase vďaka štedrosti svojich europoslancov v prieskumoch umelo nadsadzované do pozície takmer kľúčového hráča politickej scény.

Aj keď sú obe strany postojovo voči súčasnej vláde úplne protichodné, predsa majú jednu spoločnú črtu.

Ukázalo sa to pri nedeľnej debate v Ta3 za účasti aj poslancov M. Kollára a T. Valáška, ktorí si užívali svojich pár minút slávy. Konečne sa cítili ako dôležité persóny, ktorých hlasy majú rozhodnúť o budúcnosti vlády a o osude Slovenska. T. Valášek je za odvolanie vlády, M. Kollár chce vládu podržať.

No v skutočnosti obaja pôsobia ako špekulatívne figúrky, ktoré na výťah do parlamentu využili, či zneužili iné strany. Keď sa už v parlamente trochu porozhliadli, tak sa zo svojich pôvodných strán ideovo porúčali a fyzicky prebehli tam, kde je to výhodnejšie.

Taraba udivuje: PÁD VLÁDY vlastne vybavil ŠELIGA!
Za pád vlády je k dnešnému ránu minimálne 77 poslancov a to nerátam žiadneho Čepčeka a Vorobelovu. Nič nestojí na jednom hlase. Skonštatoval to na sociálnej sieti predseda strany Život NS Tomáš Taraba. Podľa neho táto vláda už očividne vládnuť... Čítať ďalej
13 | 12 | 2022 | Diana Zaťková

Teraz sú v parlamente bezprízorní, alebo protokolárne a trefnejšie povedané - Nezaradení. Oni sa ale pritúlili k iným politickým stranám, ktoré sa do parlamentu nedostali. Aby sa zavďačili za prichýlenie, začali sa vyjadrovať v mene týchto mimoparlamentných strán. Vytvárajú tak dojem, akoby ich v parlamente zastupovali a robia im politický marketing. Ergo, vo vedomí verejnosti cielene vytvárajú imidž akoby to boli strany parlamentné.

Toto by občania nemali prehliadať, lebo ide len o lacný spôsob ako zmiasť voličov.

Ozajstnou tragédiou pre Slovensko je skutočnosť, že osud našej krajiny a osud vlády, ktorú vyše 80 % verejnosti nechce, závisí od niekoľkých hlasov niekoľkých nezaradených poslancov.

Ale postoje a hlasovanie nezaradených poslancov ostanú v pamäti národa. A raz sa aj im skončí mandát. Aby potom nedopadli tak, že ostanú aj „nezaradenými“ občanmi a budú sa hanbiť prejsť po ulici.

Borguľa pred hlasovaním o páde vlády: “Rozhodol som sa vystúpiť z poslaneckého klubu SME rodina.” Svoje povedali aj Krošlák a Vorobelová
Pár hodín pred samotným rozhodujúcim hlasovaním vlády sa na sociálnej sieti objavil status poslanca Borguľu (Sme rodina), ktorý píše: “Priatelia, pred dnešným hlasovaním o páde vlády, som sa rozhodol vystúpiť z poslaneckého klubu SME rodina."... Čítať ďalej
13 | 12 | 2022 | im/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik