Bol to TARABA!
14 | 12 | 2022 I Ivan Mihale

Poslanec Tomáš Taraba (ŽIVOT-NS) sa v posledných mesiacoch zviditeľnil niekoľkmi hlasovaniami, ktoré mu vyčítali aj jeho vlastní voliči. Podporil napríklad tzv. „prorodinný balíček“ ministra financií Igora Matoviča (OĽANO). V októbri zas podržal Matoviča pri jeho odvolávaní s poznámkou, že treba odvolať celú vládu. Včera bolo na programe vyslovovanie nedôvery vláde ako celku. Matovičovi sa však podarilo hlasovanie presunúť na štvrtok a získať tak čas na rokovanie s dôležitými poslancami, ktorí budú v hlasovaní rozhodujúci. A môžete trikrát hádať, že kto za tým opäť stál.

Kto? Tarabovci!

Boli to práve tarabovci, kto v utorok pomohol klubom OĽANO a Sme rodina presunúť hlasovanie na neskôr. Vláda tak získala dva dni na to, aby opäť zabojovala o podporu v pléne Národnej rady Slovenskej republiky. A tu prichádzajú ohlasy, že sa jedná o tzv. "vianočné nákupy".

Znehodnocuje svoje vlastné slová?

Ešte v utorok ráno pred hlasovaním, nezaradený poslanec Taraba napísal na sociálnej sieti: „Za pád vlády je k dnešnému ránu minimálne 77 poslancov a to nerátam žiadneho Čepčeka a Vorobelovú. Nič nestojí na jednom hlase.“ O žiadnom prípadnom návrhu na odloženie hlasovania, ktorý evidentne hrá v prospech vlády, sa nezmienil a už vôbec, že bude hlasovať za. Práve naopak, vyzeralo to, že tarabovci sú jednoznačne rozhodnutí a informovaní, že vláda dnes aj pomocou ich hlasov padne.

Aký bude Tarabov postoj vo štvrtok a či konečne urobí to, čo od neho jeho vlastní voliči očakávajú, je v tomto momente zjavne otázne.

Taraba udivuje: PÁD VLÁDY vlastne vybavil ŠELIGA!
Za pád vlády je k dnešnému ránu minimálne 77 poslancov a to nerátam žiadneho Čepčeka a Vorobelovu. Nič nestojí na jednom hlase. Skonštatoval to na sociálnej sieti predseda strany Život NS Tomáš Taraba. Podľa neho táto vláda už očividne vládnuť... Čítať ďalej
13 | 12 | 2022 | Diana Zaťková